Çocuklar Farklıdır Hakları Aynıdır
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğu öncülüğünde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde ve Evliya Çelebi Yerleşkesinde Çocuklar Farklıdır Hakları Aynıdır etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi'nin (Sevgi Yolu) girişinde Engelsiz Hayat Topluluğu öncülüğünde ve Kaygısız Gelecek Topluluğunun desteğiyle yapılan etkinlikte öğrenciler, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen çocuk haklarının her biri için bir tanıtım metni hazırlayarak çocukları ve ebeveynlerini bu haklar konusunda bilinçlendirdi.

Bunun yanında çocuklar için masa oyunları ve eğitsel etkinlikler hazırlayan duyarlı üniversite öğrencileri, bu oyunlara katılan tüm çocuklara kitap ve üzerinde tüm çocuk haklarının yazılı olduğu bir ayraç hediye ettiler.

Kaygısız Gelecek Topluluğu da verdiği konserle başta çocuklar olmak üzere tüm Kütahyalıları eğlendirdi.

ENGELLİ ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Öğrencilerin düzenlediği etkinlikler yalnızca Cumhuriyet Caddesi'ndeki etkinlikle sınırlı kalmadı.DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Sosyopark'ta engelli çocuklar için de bir etkinlik düzenlendi.

Öğrenci topluluklarının etkinliklerine ev sahipliği yapan Sosyopark'ta bir araya gelen çocuklar, burada yapılan çizim etkinliğinde yaptıkları eserleri sergilediler.

Etkinlikler kapsamında çalan müziklerle de dans edip şarkılar söyleyen çocuklar, Üniversitede doyasıya eğlendikleri bir gün geçirdiler.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği