Çocuk Yoğun Bakım, 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesine dönüştü
300x250

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ; KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren 2. Basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yapılan tadilat ve düzenlemelerle 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesine dönüştürüldü.

Yapılan düzenlemeler ile birlikte çeşitli kalp hastalıkları, solunum yetmezliği, kafa travması, menenjit, koma, ilaç zehirlenmeleri, yaşamı tehdit eden gasrointestinal hastalıklar, diyabetik ketoasidoz gibi endokrin sistem hastalıkları, genel cerrahinin geniş hemşirelik bakımı gerektiren, komplike, aşırı kanamalı vakaları, çoklu organ yaralanmaları gibi çok sayıda hastalık grubunun takip ve tedavileri sağlanacak.
Ayrıca İlimiz ve çevre illerdeki ihtiyaç göz önünde bulundurularak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi kapasitesini toplamda 14 yatağa çıkarmak için gerekli çalışmalara başlanıldığı bildirildi.
Sağlık Bakanlığı gerekli ön izin ve ödenek planlamaları sonrası hastane bünyesine ilave olarak 8 yataklı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi faaliyete geçirilecek.
Bir iç mekan görseli olabilir
Yoğun bakım üniteleri 1,2 ve 3 basamağa ayrılmaktadır. 1.derece yoğun bakım üniteleri en hafif hastaların bulunduğu ünitelerdir. 3.derece yoğun bakım üniteleri ise hastaların durumlarının en ağır olduğu durumlarda kaldırıldıkları bölüm olarak kabul edilmektedir.
Bir iç mekan görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği