Çinili Cami yıkılacak mı ?
300x250

Restorasyon çalışmasıyla ilgili uzun süredir gündemde olan ve proje hazırlığı yapılan Çinili Cami hakkında konuşan DPÜ Rektörü Prof.Dr. Kazım Uysal " Yıkmadan, aslına uygun bir şekilde restore etmeye çalışacağız, ancak son gelen rapor malesef olumsuz yönde " dedi.

Yeni Kütahya Gazetesinin haberine göre 1973 yılında Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırılan Çinili Caminin sıvalarının dökülmesi ve çinilerinin düşmesi üzerine restore edilmesi gündeme gelmişti. Bunun üzerine Çinili Camii ve çevresinde incelemelerde bulunan Rektör Uysal: " Caminin geleceğine ilişkin bir karar almadan önce, eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çinili Camiyi yıkıp yeniden yapmaktan çok, caminin güçlendirilmesi ve olduğu haliyle kalıcılığının sağlamlaştırılması taraftarıyım. Bununla ilgili elimize yeni raporlar ulaştığında bu yapıyı, yeni nesillere aktarmak için çalışmalara başlayacağız" demişti.

Yenileme projesinin onaylanmasının ardından, son olarak caminin yıkılmadan restore edilebimesi için beklenen raporların gelmesiyle ilgili bilgi veren Prof.Dr. Kazım Uysal " Çinili Camiyle ilgili epey zamandır uğraşıyoruz. Teknik ekipler kuruyoruz. Nasıl kurtarabiliriz diye çalışıyoruz. Plan üstüne plan yapıyoruz. Üniversite değiştiriyoruz, teknik ekipler değiştiriyoruz. Hala çalışmalarımız devam ediyor. Bir yolunu bulursak yıkmayacağız, dolayısıyla öylece muhafaza edeceğiz. Ama malesef gelen raporlar pek olumlu değil, onu ifade etmek isterim" diey konuştu. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği