Çiftçiye yazlık ekim için tohum desteği
300x250

Yüzde 75’i bakanlık ve yüzde 25’i İl Özel İdaresi tarafından karşılanan ayçiçeği ile mısır tohumları çiftçilere teslim edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, koronavirüs salgını sebebiyle, bitkisel üretim devamlılığını ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını ifade etti

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ Programı başlatıldı. Bu kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için üreticilere tohumların yüzde 75’ini hibe ederek Kütahya’da 2 bin dekar alanda yağlık ayçiçeği tohumu ve 500 dekar alan için dane mısır tohumu çiftçilere teslim edildi.

‘HEDEF EN YÜKSEK GELİR’

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, “Program doğrultusunda mevcut üretim alanlarına ilave yazlık ekiliş yapılabilecek alanlarda uygulama ile tohum bedelinin yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise İl Özel İdaresi katkısı teslimleri gerçekleştirildi. Ürünleri belirler iken birim alandan en yüksek geliri dönem itibariyle hangi ürünlerden elde edebileceğimizi belirledikten sonra Bakanlığımızdan talepte bulunduk” dedi.

KÜTAHYA DESTEK VERİLECEK İLLERDEN BİRİ OLDU

Koronavirüs salgını sebebiyle, bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını hatırlatan Özçalık, “Bu günlerde Bakanlığımızdan gelen ilave ödenek ile yağlık ayçiçeği ve dane mısır ekilişleri başlamıştır. İlimiz yüzde 75 hibeli tohum dağıtılacak İller arasına girmesi için yoğun gayret sarf eden Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize ve siyasi büyüklerimize çiftçilerimiz adına teşekkür ediyor üreticilerimize hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Kaynak : Gazete 43

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği