CHP'DEN ŞEHİR HASTANESİ SORULARI
300x250

CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz Kamu Özel İşbirliği ile yapılan Kütahya Şehir Hastanesi ile ilgili sorular yöneltti ve cevapları hem kendilerince hem de kamuoyunca beklendiğini belirtti. CHP İl Başkanı'nın Şehir Hastanesi açıklaması şöyle ; 

"Sağlık Bakanlığı verilerine göre Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ek binalarla birlikte 950, Yoncalı Fizik Tedavi Hastanesi ise 120 hasta yatak kapasitesine sahiptir.

Kamu Özel İşbirliği sözleşmesi kapsamında firma tarafından 171.051m2 kapalı alanda inşa edilmekte olan Kütahya Şehir Hastanesinin 500, Yoncalı FizikTedavi Hastanesinin 100 yatak kapasiteli olduğu ve yapım maliyetinin 186.997.701,-USD olacağı ifade edilmektedir.

Şehir Hastaneleri Daire Başkanlığı internet sitesinde, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi ana ve ek binasının yapımı tamamlanacak şehir hastanesine taşınacağı belirtilmektedir.

Kamu Özel İşbirliği sözleşmesi ile yapılan Kütahya Şehir Hastanesi ile ilgili aşağıda belirtilen sorularımıza cevap bekliyoruz.

Bu hastanenin tamamlanması ile mevcut hastaneler kapatılacak mıdır?

Mevcut hastaneler kapatılacak ise yatak kapasitesi artışı sağlamayan bu hastanenin yapılmasının gerekçesi nedir? Kapasite artışı sağlayacak yeni bir devlet hastanesi ile sorunlar çözülemez miydi?

Özellikle ek bina kapatılacak ise şehirin bir ucundaki acil hastalar nasıl ulaşım sağlayacaktır?

Kütahya Şehir Hastanesi için hasta garantisi verilmiş midir? Görevi halkın sağlığını korumak olan devletin hasta garantisi vermesi nasıl açıklanabilir?

Şehir Hastanesinde kira hangi para cinsinden belirlenmiştir ve yıllık kira tutarı ne kadardır?

Bu hastanelerin yapım maliyeti ne kadardır?Yapım maliyeti kaç yıllık kiraya karşılık gelmektedir?

Mevcut sağlık çalışanları nasıl istihdam edilecektir?

Anlaşmazlıklarda hangi ülkenin mahkemeleri yetkilidir?Türkiye mahkemeleri yetkili değilse bunun gerekçesi nedir?

Kütahya Şehir Hastanesi'ne ilişkin sözleşme şartları nelerdir? Açıklanmasını bekliyoruz.

Kamuya yükümlülük getiren ve ödemeleri halkın ödediği vergilerden yapılan hiçbir sözleşme TİCARİ SIR denilerek halktan saklanamaz.

Detaylı bir inceleme yapılmadan, kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen, abartının bile hafif kaldığı projeksiyonlarla verilen garantilerle imzalanan KOİ sözleşmesi ile yapılan bu projelerin her biri ülkemiz için ayrı bir kara delik olmuştur.

KOİ sözleşmeleri, çocuklarımızın değil torunlarımızın geleceğini çalan, Lozan ile bitirdiğimiz kapitülasyonların yeniden kurulması anlamına gelmektedir.

KOİ sözleşmeleri ile bu pandemi günlerinde kullanılmayan havaalanları, köprüler, yollar ve tünellere milyarlarca USD ödeme yapılmaktadır.

Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için adı KOİ olan soygun sözleşmelerinin işletici firmalar ile görüşülerek, sözleşme hükümlerinin halkın yararına ve gerçekçi bir şekilde düzeltilmesi veya yapım maliyetleri kamuca karşılanarak sonlandırılması acil bir zorunluluktur.

Aksi takdirde çok yakın bir gelecekte kamu gelirlerinin büyük bir kısmı bu sözleşmeler için kullanılacak ve diğer hizmetler için kaynak kalmayacaktır."

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği