CHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ DR. ALİ FAZIL KASAP ; ''SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLÜYOR, İKTİDAR KORONAVİRÜS SÜRECİNİ YÖNETEMİYOR.''
300x250

CHP Kütahya Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, son 1 haftada 20 sağlık çalışanının Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, iktidarın koronavirüs salgınıyla mücadele de süreci yönetemediğini söyledi.

Kovid-19 salgınının başlamasından bu yana 185 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini belirten Kasap, salgının kontrolden çıktığını belirterek, acilen tedbirlerin arttırılması ve en az 14 gün tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiğini söyledi. 

Kütahya’da özel bir hastanede çalışan 22 yaşındaki hemşire Hasan Baştuğ’un koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Kasap, Avrupa’ya kıyasla Türkiye’deki sağlık çalışanlarının 24 saati aşan uzun çalışma saatleri yüzünden yoğun virüse maruz kaldıklarını, bu durumun sağlık çalışanları üzerinde hastalığa yakalanma riskini arttırdığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Salgın yönetiminde Avrupa'nın en kötü ülkesi olduğumuz ortaya çıkınca Bilim Kurulu'nu suçlayan siyasi iktidarın siyasi sorumluluğu üzerinden atamayacağını belirten Kasap, günlük vaka sayısını gizleyerek sürecin yönetilemeyeceğini anlayan Sağlık Bakanlığı’nın korona virüsten ölen vatandaşlarımızın sayısı başta olmak üzere düzenlenen ölüm belgelerinde de ölüm şeklini “doğal ölüm” yazmaktan vazgeçmeli diyerek kovid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği