CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ; '' Çözüm Aşıdır'
300x250
Yeni Corona Virüs, Covid 19 pandemisi dünyayı olduğu gibi ülkemizde de gerek can kaybı gerek sosyal, ekonomik çok büyük tahribat yaratmıştır. Bu süreçte resmi açıklamalara göre 50 bin civarında vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu rakamların gerçeği yansıtmadığı, kaybın bu rakamların kat be kat üzerinde olduüu hekimlerimizin meslek örgütü Türk Tabipleri Birliği ve diğer meslek örgütleri tarafından ifade edilmektedir ve hepimizin malumudur.
Bu sürecin AKP iktidarının tek adam rejimine rastlaması ülkemiz için çok büyük bir talihsizlik olmuştur. Süreç yönetilmemiş, halkımız kaderine terk edilmiş, sağlık çalışanlarımızın omuzlarına yüklenmiştir. Büyük bir fedakarlıkla, her an virüsle burun buruna hiç bir mesai düzenlemesi de yapılmadan çok ağır çalışma koşullarına mahkum edilen sağlık çalışanlarımız yüzlerce can kaybı vermiş,emeklerinin karşılığı bile ödenmemiştir. Normalleşme sürecinde gurur duyulan lebaleb dolu AKP kongre salonlarıyla hastalık tüm topluma yayılmış, salgın tepe yapmıştır. Toplum çok büyük bedeller ödemiştir.
Yaşadığımız uzun pandemi ve kapanma, kısıtlama döneminde esnafımıza ve güvencesiz günübirlik çalışan emekçilerimize destek verilmemiş, halkımız açlıkla karşı karşıya kalmıştır. Her gün intihar eden esnafımız, müzisyenlerimiz, emekçilerimiz kamuoyunun gündeminden kaçırılmakta ve üzeri örtülmeye çalışılmaktadır.Sarayın havuz müteaahitlerine mücbir sebep gösterilmeksizin yapılan milyarlarca dolarlık ödemeler, halkımızdan sakınılmıştır. Bütçe yandaşa aktarılmış, vatandaşımız ortada çaresiz bırakılmıştır. Esnafımız zorla kepenk kapatırken, elektrik, doğalgaz, faturaları, SSK, Bağkur primleri, kredi faizleri tıkır tıkır ödenmeye devam etmiştir. Müjde gibi açıklanan esnaf başına 3-5 bin TL gibi bedeller çözüm olmaktan çok uzaktır. Esnafımıza işsiz kalan vatandaşlarımıza yeterli ekonomik destek sağlanmalıdır.
Aşısı bulunan ve aşı ile önlenebilen bir hastalıkta eğer aşı yapılmayarak insanlarımız tehlikeye atılıyorsa, her can kaybı bir cinayettir.
Günde resmi rakamlarla yaklaşık ikiyüz elli vatandaşımızın hayatını kaybettiği bildiriliyorsa bunun sorumlusu etkin ve hızlı bir şekilde aşılama yapmayan, aşı tedarik etmeyen, durmadan tarih vererek toplumu yanıltan AKP'nin saray iktidarıdır.
Etkili aşısı geliştirilmesi ve aşılama ile, her gün binlerce can kaybı veren ülkeler kayıplarını nerdeyse sıfırlamışlar ve sistemlerini tamamen açmışlardır. Ülkemizde sokağa çıkma yasakları ile durum geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Kapanma ve sokağa çıkma kısıtlamaları pandemiyi ortadan kaldıracak çözüm değil ancak geçici bir tedbir olmakta, daha sonra açılma ile birlikte tablo tekrar ağırlaşarak yine ölümcül bir kıran şeklini almaktadır. Çözüm aşıdır. Herkes için aşı bir an önce temin edilmeli ve vatandaşlarımız hızla aşılanarak hastalığın önü alınmalıdır. Turistler için gereken özen halkımız için de gösterilmelidir. Kaybedecek tek bir canımız yoktur. Toplumsal bağışıklık sağlanarak sistem açılmalı, ekonomik ve sosyal rahatlama bir an önce sağlanmalıdır.
Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği