CHP İl Başkanı : 'Kamu bankaları promosyonda emekliye cimri davranıyor '
300x250
CHP Kütahya İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Emekliler Derneğini ziyaret etti.  Emeklilerimize ödenenen banka promosyonlarında kamu bankalarının yaşattığı mağduruiyeti değerlendirdik diyen Başkan Zeliha Aksaz Şahbaz " Bilindiği üzere emeklilerimiz maaşlarını aldıkları bankalardan 3 yılda bir promosyon almaktadırlar. Bugün itibariyle emeklilere kamu bankalarının 750,-TL özel bankaların 2.750,-TL'ye varan promosyon ödemesinde bulundukları görülmektedir.
Daha önce sadece kamu bankalarının maaş ödemesinde bulunmaları nedeniyle emeklilerimizin önemli bir kısmı maaşlarını hala bu bankalardan almaktadır.
Hayat pahalılığı karşısında emeklilerimizin büyük kısmı kredi kullanmakta ve bu krediler kapatılmadan maaş devri mümkün olmamaktadır. Bunun sonucu olarak da kamu bankalarından kredi kullanmış olan emeklilerimiz maaşlarını taşıyamamakta ve 2.000,-TL daha düşük promosyona zorunlu olarak razı olmaktadırlar.
Yandaş müteahitlere ve havuz medyasına milyarlarca dolarlık kredileri veren bankaların emeklilere geldiğinde cimri davranması kabul edilemez. Kamu bankalarınca emeklilerimize verilen promosyonların özel bankalar seviyesine yükseltilmesini ve emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı. 
Bir 8 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği