Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildi.
300x250

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ; "Yetkili mercilerin verdiği bilgilere göre Koronavirüs bulunduğu ortamda insandan insana yayılarak çok kısa sürede salgın haline gelmekte, virüs ilk bulaştığı anda farkedilemediğinden büyük bir tehlike oluşturmaktadır." dedi. Ali Erbaş Koronavirüs nedeniyle Cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmayacağını bildirdi. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ; "Yeni tip Corona Virüs bulunduğu ortamda insanda insana hızlı bir şekilde yayılarak çok kısa bir sürede salgın haline gelmektedir. Ülkemizde vakası sayısının artmaya başlamasıyla birlikte kamu otoritesi tarafından insanların bir araya geldiği organizasyonlar iptal edilmiştir. Yaşanan olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescitlerde namazların cemaatle beraber kılınmasına devam edilmesi halinde virüsün yayılma tehlikesi vardır.Bu amaçla İslam dini insan hayatını tehlikeye atacak uygulamalara cevaz vermez.Yeni tip Corona Virüsün yayılma tehlikesi ortadan kalıncaya kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir. camiler, münferiden namaz kılmak isteyenler için açık kalacaktır." açıklaması yaptıç

Sağlıklı olmanın yanında başkasına zarar vermemek gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı, virüsün etkileri ortadan kalkıncaya kadar cemaatle namaz ara verilmesinin gerekli hale geldiğini bildirdi. Başkan Erbaş ; Cuma namazı yerine öğle namazı kılınması yeterlidir derken ezanların okunmaya devam edeceğini bildirdi. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği