Cahit Özel Özel Çocuklar Hobi Atölyesi ve Bi Tebessüm Down Cafe açıldı
300x250
 
Bi Tebessüm Down Cafe ve Cahit Özel Özel Çocuklar Hobi Atölyesi, Vali Ali Çelik ile eşi Neziha Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’ın katılımıyla açıldı.
 
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında açılışı gerçekleştirilen kafede, down sendromlu özel personeller görev yapacak. Kafe hizmetinin yanı sıra Cahit Özel Özel Çocuklar Hobi Atölyesi’yle özel gençlerin kaliteli vakit geçirmeleri de sağlanacak.
 
Devletin engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ettiğini, ancak sivil toplum örgütlerinin de bu işi sahiplenmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Çelik, projeyi hayata geçiren Özel Eğitim ve Down Sendromlular Derneğine ve emeği geçenlere teşekkür etti.
İnsanların paylaştıkça hayatın daha değerli hale geldiğini söyleyen Vali Ali Çelik, herkesi bu çalışmaların bir parçası olmaya davet etti.
 
 
 
 
Belediye Kütahyaspor’un rahmetli başkanı Cahit Özel’in de adının yaşatıldığı müessesenin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, özel gençlerimizin hayatın içinde olmasını çok önemsediklerini söyleyerek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
 
 
Gaybi Efendi Mahallesi, 2. Pınar Sokak’ta hizmete giren Bi Tebessüm Down Cafe, orta-ağır zihinsel engelli, serebral palsi ve down sendromlu özel çocuklar tarafından işletiliyor.
 
Özel çocukların iş becerilerini geliştirmek ve hayata tutunmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan kafe, ticari amaç gütmeden gelir-gider bağışlarıyla ayakta kalacak.
 
 
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği