BÜYÜKŞEHİRLERDE OLAN TEDAVİ YÖNTEMİ KÜTAHYA’DA YAPILIYOR
300x250


62 yaşındaki Mustafa Alp, 9 yıldır çektiği ağrısından, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi(KSBÜ) Hastanesi Girişimsel Radyoloji Polikliniğinden Doç. Dr. Mehmet Korkmaz’ın başarılı müdahalesi sonucu kurtuldu. Alp’in sol kolunda bulunan tıkalı ana damarı, ameliyatsız stent tedavisi ile açıldı. Doç. Dr. Korkmaz, “Hastanın kol damarının açılması hayati önem taşıyordu.” dedi. 

KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma (EÇEAH) Hastanesi Girişimsel Radyoloji Polikliniğinden Doç. Dr. Mehmet Korkmaz’ın gerçekleştirdiği ameliyatsız stent tedavisi ile 62 yaşındaki Mustafa Alp’in sol kolunda bulunan tıkalı ana damarı açıldı. 

“AYAKTA KALMAKTA ÇOK ZORLUK YAŞIYORDUM. ŞİMDİ 3 KAT MERDİVENİ KAÇ KEZ İN ÇIK YAPIYORUM”

Hasta Mustafa Alp, gerçekleştirilen başarılı tedavi yöntemi sonrası, “Birçok özel hastane gördüm. Beni tam tedavi edemediler. 2001 yılında Ankara’da by pass ameliyatı yapılmıştı. 6 yıl sonra damarım tekrar tıkanmış. Birçok hastane farklı yöntemlerle damarımı açmaya çalıştı. Son 9 yıldır ağrı çekiyordum. Ayakta kalmakta çok zorluk yaşıyordum. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesinden Doç. Dr. Mehmet Korkmaz’ın gerçekleştirmiş olduğu ameliyatsız stent tedavisi ile ağrım kalmadı. Damarım açıldı. Şimdi 3 kat merdiveni kaç kez in çık yapıyorum. Kendime şaşırıyorum. Ben bu merdivenleri nasıl inip çıkıyorum diye. Kendimi daha genç hissediyorum. Beni bu ağrılardan kurtardı. Ağrı çekenler benim derdimi anlar. O yüzden Doç. Dr. Mehmet Korkmaz gibi bir doktorun Kütahya’da bulunması bizler için büyük bir şans.” diye konuştu. 

“KOL DAMARININ AÇILMASI HAYATİ ÖNEM TAŞIYORDU”

Genelde büyükşehirlerde gerçekleştirilen tedavi yöntemi hakkında Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ise; “Hastamızın sol koluna giden ana damarı tıkalıydı. Ayrıca bu tıkalı olan damara daha önce by pass yapılmıştı. Hastanın bu nedenle kol hareketleri kalbinde ağrı krizleri dediğimiz ‘Anjina Pektoris’ ataklarına neden oluyordu. Kol damarının açılması hayati önem taşıyordu. Hastanın damarı açılmasaydı kalp krizinden ölebilirdi. Daha önce çeşitli merkezlerde hastamızın damarı açılmaya çalışılmış. Damarı açılamayan hasta bizim Girişimsel Radyoloji Polikliniğine başvurdu. Biz bu damarı açabileceğimizi söyledik ve hastamızın bu damarını ameliyatsız olarak stent tedavisi ile açmayı başardık. Mustafa amcama tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

“DOKTORUMU EVLADIM GİBİ SEVDİM”

Tedavi sonrası Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ile tekrar bir araya gelen Mustafa Alp, “Doktoruma sarılmak istiyorum. Kendisini evladım gibi sevdim. Eğer şimdi rahatça gülümsüyorsam doktorum sayesinde.” dedi. 

BİRÇOK BAŞARILI TEDAVİYE İMZA ATTI

KSBÜ EÇEAH Girişimsel Radyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz daha önce birçok hastanın damarlarını ameliyatsız stent tedavisi ile açtı. Genelde büyükşehirlerde yapılan bu tedavi yönteminden dolayı KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Korkmaz’ı tebrik etti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği