Bugün 'Dünya Anestezi Günü'... Anestezi nedir?
300x250

Dünyadaki ilk anestezinin 16 Ekim 1846 tarihinde uygulanmasına istinaden, her yıl aynı tarih “Dünya Anestezi Günü” olarak kutlanmaktadır.

Modern tıpta anestezi, hastaya cerrahi girişimin sağlıklı ve konforlu bir şekilde yapılmasını sağlayan duyusuzluk hali olarak tanımlanabilir. 
Ameliyatın yapılabilmesine olanak sağlamak üzere anestezi, hastanın ağrı duyusunu ortadan kaldırır ve bilinç kaybını sağlar. Kasları gevşetir ve hastalarda reflekslerin kaybına neden olur. Ameliyatın gerektirdiği duruma göre bütün bu bileşenlerin hepsi veya bazen birkaçı uygulanarak anestezi çeşitleri sağlanır. Anestezinin en önemli özelliği ise, geri dönüşlü olmasıdır. 

Bu anlamda ortaya çıkan Anesteziyoloji, öncesi ve sonrası da dahil olmak üzere ameliyat süresince hastanın ağrı duymamasını, konforunu ve yapılan girişime tahammülünü sağlamak üzere geliştirilmiş bir dizi tıbbi uygulamayı içeren bilim dalının adıdır.

Mesaisinin büyük bölümünü ameliyathane ortamında geçiren, hayatımızı kurtaran müdahalelerin ilk adımında ve operasyon sonrasında bizlere yardımcı olan cerrahi müdahalelerin kahramanları "16 Ekim Dünya Anestezi Gününüz" kutlu olsun.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği