BOREL satışa sunuluyor
300x250

Bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOREL'in yarından itibaren satışa sunulacağını söyledi. Lansman toplantısında verilen bilgilere göre BOREL ele zarar vermiyor. İçeriğindeki maddeler elleri nemlendiriyor ve dermatolojik sorunlara neden olmuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOREL'in yarından itibaren 100 mililitrelik boyutta satışa çıkacağını ve içindeki maddelerle birlikte dermatolojik sorun yaratmayıp, elde oluşan yaraların da kısa sürede iyileşmesini sağlayacağını belirtti. 

Bakan Dönmez, geçen ay yaptığı açıklamada el dezenfektanları üretiminde Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünün (BOREN) Ar-Ge sürecini tamamladığını duyurmuştu. Çalışmaların olumlu sonuç vermesiyle Eti Maden'in borlu dezenfektanın seri üretimine başladığını ifade eden Dönmez, BOREN'in Ar-Ge laboratuvarında geliştirilen el dezenfektanının etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı yağı ve su karışımını içerdiğini belirtti. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği