BOR KARBÜR TOZLARI KÜTAHYA’DA GELİŞTİRİLECEK
300x250

 

Kütahya 2. İl Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Kütahya Valisi Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirildi. BOR Madeninin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Türkiye’de ilk kez üretilecek olan Bor Karbür tozlarının Dumlupınar Üniversitesinde geliştirileceğini söyledi.

BOR KARBÜR TESİSİ TEMELİ CUMA GÜNÜ ATILACAK

BOR Madeninden uç ürünler üretip daha fazla katma değer sağlamak amacı ile ülkemizde kurulması planlanan BOR Karbür tesislerinin ilki Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurulacak. Savunma Sanayisi açısından büyük öneme sahip olan tesisin temel atma töreni 25 Ekim Cuma günü yapılacak. Bu tesislerde üretilecek BOR Karbür tozları ise Dumlupınar Üniversitesinde kurulacak olan laboratuvarlarda geliştirilecek.
Konu hakkında bilgiler veren Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez ; “ Bor ile ilgili olarak Eti Maden İşletmeleri ile Üniversitemiz arasında örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. Ark fırını ile üretilen BOR KARBÜR tozlarının karakterizasyonu ve seramik zırh üretim sürecine uygunluğunun değerlendirilmesi bu proje ile gerçekleştirilecektir. Projenin amacı ve hedefi, Bor tozlarının Seramik Zırh Plakalarında kullanımın uygunluğunu belirlemektir. Bor Karbür tozlarının savunma sanayimize büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır.” Diye konuştu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği