BİLİM AKIL VE VİCDANLA HAREKET EDERSEK BU ACILARI YAŞAMAYIZ
300x250

DPÜ Rektörü Prof.Dr. Kazım Uysal Elazığ'da depreminin verdiği hasar ve kayıplara ilişkin yaptığı değerlendirmede "bilim, akıl ve vicdanla hareket edersek bu acıları yaşamayız" açıklaması yaptı.

Elazığ'da yaşanan deprem konusunda açıklama yapan DPÜ Rektörü Uysal, "Öncelikle depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralanan vatandaşlarımız başta olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Deprem yaşamın bir gerçeği. Dünyada yaşamın var olması depremler sayesinde mümkün. Burada 'Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeği önümüze çıkıyor. İnşallah devletimiz de bu yönde yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ülkemizdeki tüm binaları sağlam ve yaşanabilir hâle getirecektir. Bu çok zor değil. Yeter ki bu konuya bilim, akıl ve vicdan çerçevesinde bakalım" şeklinde konuştu.

"Yaşanan bu acı olay ülkemizi bir kez daha bir araya getirdi" diyen Prof. Dr. Uysal, "Deprem haberini alır almaz 'Biz de orada olmalıyız' dedik ve hemen AFAD gönüllülerinden oluşan öğrenci ve akademisyenlerimizle Elazığ'daki çalışmalara katıldık. Allah, inşallah böyle bir acıyı milletimize bir kez daha yaşatmaz" ifadelerini kullandı. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği