Beyin Cerrahi Kliniği, son teknoloji cihazlar ile halka hizmet veriyor
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği'nde beyin tümörü ve beyin damar hastalıkları (damar yumağı, baloncuk, vs) ameliyatlarını rutin olarak yapılıyor. Yapılan açıklamaya göre Klinikte; mikroskop, mikrocerrahi aletlerin yanında cerrahi sırasında hastaların nörolojik fonksiyonlarını değerlendirilebilen nöromonitorizasyon ve ameliyat yapılacak hastalıklı bölgenin tam olarak bulunmasını sağlayan navigasyon cihazı bulunuyor ve deneyimli bir ekip tarafından yorumlanıyor. Ayrıca beyin damar hastalıklarının tanı ve takibinde Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, hibrit cerrahi yöntemi ile hem açık (cerrahi) hemde kapalı (anjiografi) yöntemleri başarılı bir şekilde kullanıyor. Klinikte multidisipliner olarak vasküler alanda nöroloji, radyoloji ve radyasyon onkolojisi klinikleri ile de birlikte çalışarak hastalara beyin damar hastalıkları konusunda hizmet veriliyor.
Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Hasan Emre Aydın Türk Nöroşirürji Derneği, Nörovasküler Cerrahi Eğitim grubu tarafından yapılan toplantıda yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
Parkinson ve benzeri Hareket bozukluklarının tedavi sürecinde de Dr. Öğr. Üyesi Egemen Nursoy ile birlikte fonksiyonel cerrahi alanında da hastalara hizmet veriliyor. Halk arasında ‘beyin pili’ ve ‘kapalı ameliyat’ olarak bilinen ve sayılı merkezlerde uygulanan hastalıklar da klinik olarak tanı ve tedavi süreçlerinin yönetildiği kaydedildi. 
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği