Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe
300x250

“Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe” Projesinin Sertifika Töreni Düzenlendi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansının (ZAFER) desteklediği, Kütahya Belediyesi öncülüğünde yürütülen “Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe” projesinin sertifika töreni düzenlendi.

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Programa, Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kütahya Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, Çiniciler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, proje ortaklarının temsilcileri, sanatçılar ve kursiyerler katıldı.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin proje ortağı ve Kütahya Valiliği, Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası, Kütahya Çiniciler ve Fotoğrafçılar El Sanatları Odasının iştirakçisi olduğu projenin sertifika töreninde konuşan Kütahya Belediyesi Etüt Proje ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Zenci proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. “Bu proje eve kapandığımız günlerde bizleri bir araya getirdi. Projenin hedef kitlesi, evde çalışan, iş arayan, ekonomik geliri düşük, dezavantajlı kadınlar, özel sektörde, organize sanayi bölgelerinde çalışanlar, engelliler, yeterli gelire sahip olmayan dezavantajlı gençler ve çocuklar, zanaatkar, sanatçılar ve güzel sanatlar öğrencileridir. Proje kapsamında 17 kişiye 240 saat çini kapasite geliştirme eğitimi, 23 kişiye 240 saat ileri çini eğitimi, 51 kişiye 900 saat İngilizce eğitimi, 51 kişiye 335 saat kooperatifçilik eğitimi, 52 kişiye 80 saat sosyal medya eğitimi, 51 kişiye 80 saat çini desen eğitimi olmak üzere toplam 245 kişiye 1.875 saat eğitim verildi. ”

Sertifika töreninde kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yapılacak yeni projede yeralmaktan memnun olacaklarını ifade etti.Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe”nin güçlü bir slogan olduğunu ifade etti. Rektör Uysal “Bu proje başka projeleri doğurdu. Projelerde maksat başladık bitirdik değil, projelerin sürdürülebilir olmasıdır. Bu projenin sürdürülebilir bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir 2 kişi ve şunu diyen bir yazı 'T.C. SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sosyal Destek Programı Güdümlü Proje Desteği Zafer Kalkınmaj AKANLIĞI BELEDİYE ÜNİVERSİTE EL ELE KÜTAHYA İÇİN GÜÇLÜ BİR GELECEĞE KÜTAHYA BELEDİYESİ' görseli olabilir
ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz konuşmasında “Öncelikle proje yürütücüsü Belediyemize ve ortakları olan Valiliğimize, Üniversitemize, Ticaret ve Sanayi Odamız ile Çiniciler Odamıza projeyi başarılı bir şekilde yürüttükleri için teşekkür ediyorum. Proje bizim için iki açıdan önemliydi. Birincisi 2019 yılından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız himayesinde uygulanan SOGEP kapsamında üç yılda Bakanlığa sunduğumuz 42 projenin 37'si Sayın Bakanımız Mustafa Varank'ın onayıyla başarılı olarak %88'lik bir başarı oranıyla üç yıl üst üste en iyi Ajans olduk. Bu projede onlardan birisi idi ve 1.5 milyon TL bütçenin %90'ı olan 1.360.000 TL'si Bakanlığımız ve Ajansımız tarafından finanse edildi. Diğer bir husus ise UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Üyeliği. Malum Kütahya’mız 2017 yılında Ajansımızca yapılan teknik koordinasyon sonucu ilk başvurusunda "Zanaat ve Halk Sanatları" alanında Yaratıcı Şehir olarak tescillendi. 7 alanda 295 tescilli şehrin yer aldığı ağda ülkemizden 7 şehir var ve bunların ikisi bizim bölgemizde. Bu alanda da projelere destek vermeye devam ediyoruz. Ajansımız ve
Bakanlığımız tarafından desteklenen 6.7 milyon TL bütçeli 4 proje ile Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen rekabetçi sektörler programı kapsamında AB tarafından desteklenen 3.9 milyon Avro bütçeli proje var. Pandemi ortamında geçirdiğimiz 2021 yılının sonuna yaklaşıyoruz. 2021 yılında bizim açımızdan çok güzel gelişmeler de oldu. Ajans olarak 3 ödül aldık. Birincisi Şubat ayında Yaşayan Şehirler Platformu tarafından Yılın Kalkınma Ajansı, ikincisi Nisan ayında Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) tarafından ZAFER-IN Operasyonuna verilen özel ödül, üçüncüsü ise Türkiye İşveren Sendikları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Ortak Yarınlar Ödül Programı kapsamında Kendin Yap Hareketine verilen ödül. Bunlar hep birlikte yaptığımız işlerin ödülü. Daha da güzel işleri birlikte yapmayı umut ediyorum." dedi.

Bir 1 kişi, ayakta, oturuyor ve iç mekan görseli olabilir

‘Şehirdeki kurumların, sanatçıların ve Kütahyalıların bir araya gelerek uzlaşma kültürünü kazanıp, ortak iş yapmanın zevkine vardığı, ve sonunda ciddi çıktılarla 2 bin saate yakın eğitim sonucunda çok sayıda hemşehrimizin yararlandığı bir projeydi’ diyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Bu projenin bir ortağı olmaktan belediyemiz adına onur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Emeği geçen başta Etüt Proje ve Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz olmak üzere, tüm çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ZAFER’e ilimiz ve diğer üç ile fon yaratarak kazandırdığı projeler nedeniyle teşekkür ediyorum. Göreve başladığımız günden itibaren yaklaşık olarak belediye bütçesinden olmayan AB ve diğer fonlardan toplamda 70 milyon TL’ye denk projeleri bu şehre kazandırdık. Bir
kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor. İnşallah yenilerini de kazandıracağız. Başarı ekip işidir. Her yerde bu ülke için, bu ülkenin güzel insanları için çalışan her ekibe ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bir 1 kişi, ayakta ve şunu diyen bir yazı 'T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Sosyal Destek Programı Güdümlü Proje Desteği Zafer Kalka inma DevelopmentAgeny Ajansı BELEDİYE ÜNİVERSİTE EL ELE KÜTAHYA İÇİN GÜÇLÜ BİR GELECEĞE KÜTAHYA BELEDİYESİ' görseli olabilir
Kooperatifleşmeyle kadınların sosyal, ekonomik hayata dahil edilmesini çok önemsendiğine dikkat çeken Vali Ali Çelik “Engelli vatandaşların ve kadınların, sosyal ve ekonomik hayatın içinde yer alması için yapılan çalışmalar çok kıymetli. Bu kapsamda bir kooperatif kurulması ve kadınların öğrendiklerini burada uygulayacak olması çok önemli. Birliktelik, bir araya gelmek, ortak iş yapabilme kültürü bazen bizim zorlandığımız alanların başında geliyor. Bireysel hareket etme kabiliyetimiz biraz daha güçlü ama toplumları aileden tutun da küçük yerleşim yerlerinden ülkelere kadar bir arada tutan şey ortak hareket etme, birlikte başarma duygusu. Bireysel başarı elbette önemli ama bir ekip olarak başarının zevkini yaşamak ayrı bir duygu. İnşallah projenin çıktılarını bir sonraki aşamaya taşımak için bizlere düşen her göreve hazırız. İnşallah bu mücadeleden Kütahya olarak galip çıkarız” diye konuştu.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Yapılan konuşmaların ardından Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında proje kapsamında 200 çocuğa çini eğitiminin verilmesini sağlayacak protokol imzalandı. Karşılıklı imzaların atılmasının ardından projede eğitim alan kursiyerlere, öğreticilere ve destek verenlere başarı ve teşekkür plaketleri verildi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği