BELEDİYE KÜTAHYASPOR VE KÜTAHYASPOR MARKALARI TESCİLLENDİ
300x250
Belediye Kütahyaspor Kulübü Başkanı Cahit Özel bir basın açıklaması yaparak, Belediye Kütahyaspor ve Kütahyaspor markalarının kulüp adına tescillendiğini duyurdu. Bakna Özel'in açıklaması şöyle ;
Saygıdeğer Belediye Kütahyaspor Camiası;
Şampiyon olup 2.Lig'e yükselmeye dakikaları saydığımız anlarda, takımımızın ismi, renkleri ve logosu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) yapmış olduğumuz müracatla, tüm mal ve hizmet ürünleri için ticari, hukuksal ve her türlü kullanım hakkımız koruma altına alınmış olup tescili resmen onaylanmıştır.
Yaptığımız sözleşmeler ve anlaşmalar gereği takımımızın ana forma sponsoru ve ürünlerimizin piyasaya sürülmesi yetkisi SİMPAŞ'tadır.
İzinimiz ve akdimiz olmadan kişi ve kurum isimlerinin logomuzla ve renklerimizle birlikte formamızda yer alması kulübümüze telif hakkı doğurmaktadır.
Markamızın başkaları tarafından haksız kullanımı ve marka hakkının ihlali durumunda marka sahibi olarak bu tür haksız kullanımları takip ederek yetkili mahkemelerde dava açmak suretiyle koruma altına alınan markamızdan kaynaklanan haklarımıza yapılacak ihlaller önlenerek, telif hakkımızı ihlal eden kişi ve kurumlar hakkında hukuki ve cezai yaptırımlara başvuralacaktır. Üçüncü şahıslardan bu konuda hassasiyet ve anlayış bekliyoruz.
Bu kapsamda aşağıda sayılan fiiller marka hakkına tecavüz sayılmaktadır.
a)    Marka sahibinin izni olmaksızın, markayı Kanunun 7.maddesinde belirtilen biçimlerde kullanmak.
b)    Marka sahibinin izni olmaksızın, markayı veya ayırt edilmeyecek derecede benzerini kullanmak suretiyle markayı taklit etmek.
c)    Markayı veya ayırt edilemeyecek kadar benzerini kullanmak suretiyle markanın taklit edildiğini bildiği veya bilmesi gerektiği halde tecavüz yoluyla kullanılan markayı taşıyan ürünleri satmak, dağıtmak, başka bir şekilde ticaret alanına çıkarmak, ithal işlemine tabi tutmak, ihraç etmek, ticari amaçla elde bulundurmak veya bu ürüne dair sözleşme yapmak için öneride bulunmak.
d)    Marka sahibi tarafından lisans yoluyla verilmiş hakları izinsiz genişletmek veya bu hakları üçüncü kişilere devretmek.
Kamuoyuna saygılarımızla.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği