BAŞKAN IŞIK BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
300x250

 

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yerel basın ve ajans muhabirleri ile bir araya geldi. Sohbet ortamında gerçekleşen buluşmada, Başkan Işık, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, sokağa çıkma yasaklarının olduğu güne denk gelmesi sebebiyle, 12 Ocak Salı günü basın mensupları ile bir araya gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, basın mensuplarıyla bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan

Belediye Başkan Yardımcıları Salih Özden, İlyas Bahar, Abdullah Damcı, Murat Arık ve Ömer Köse ile birlikte Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, yerel basın mensupları ile ulusal haber ajanslarının temsilcilerinin katıldığı sohbet toplantısında Başkan Işık gelen soruları yanıtladı.

Katılım gösteren herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Işık, “Nice sağlıklı sıhhatli yıllar ve10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü temenni ediyorum” dedi. Başkan Işık, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin ziyarette gündeme gelen yerel medyanın desteklenmesi ile ilgili talepleri, imkanlar ölçüsünde yapılan destekleri üç katına çıkartıldığını söyledi.

Göreve gelirken Kütahya’ya 130 proje vaat ettiklerini belirten Başkan Işık göreve geldikten sonra bu projelere ilave olarak 15 projenin daha ilave olduğunu hatırlattı. Başkan Işık 130 projenin yüzde 40’nı tamamladıklarını söyledi.

Amatör Spor kulüplerine yardımların devam edeceğini ifade eden Başkan Işık, pandemi nedeniyle yardımların ötelendiğini söyledi. 200 bin TL’lik yardımın en kısa süre içinde amatör spor kulüplerine verileceğini belirtti.

Pandemi sürecinde yapılan yardımlar ile ilgili sorulan soruya cevap veren Başkan Işık, pandemi sürecinde esnaflara kira indirimi, kira almama gibi yardımların yanında, yardıma muhtaç ailelere de gıda ve Hilal Kart ile benzeri diğer yardımların yapıldığını söyledi. 2019 yılına göre yapılan yardımların yüzde 100 arttığını belirten Başkan Işık, 2021 yılı içinde de yardımların devam edeceğini söyledi.

Başkan Işık ayrıca pandemi sürecinde 6 milyon maske üretildiğini, maske üretimlerinin de devam edeceğini söyledi. Başkan Işık son olarak 2021 yılı içinde 4 mahallede kentsel dönüşümün başlayacağını ifade etti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği