Başkan Alim Işık Ege Ekonomik Forumuna katıldı
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, “Yerel Yönetimlerin Tarımın Ekonomik Kalkınmasındaki Rolü” oturumunda katılımcılara hitap etti. “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” oluşturmak amacıyla bu yıl 3. kez düzenlenen Ege Ekonomik Forum sona erdi.

İş, ekonomi ve siyaset dünyasının temsilcilerini alanında uzman isimlerle buluşturan forumda bu yıl “dijital dönüşümle üretimin dönüşmesi”, “Globalin Anahtarı: Ar-Ge, Yenilik ve Akıllı Uzmanlaşma”, “Kuşak ve Yol İnisiyatifinde Ege Nasıl Konumlanacak?”, “Küresel Aktörler Olarak Kooperatifler” gibi konular tartışıldı.

İzmir Swissotel'de düzenlenen 3. Ege Ekonomik Forum’un ikinci günün ilk oturumunda moderatörlüğünü Vahap MUNYAR’ın yaptığı “Yerel Yönetimlerin Tarımın Ekonomik Kalkınmasındaki Rolü” oturumunda, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf BARAN, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Uşak Belediye Başkanı Mehmet ÇAKIN, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz KOCAOĞLU konuştu. “Yerel Yönetimlerin Tarımın Ekonomik Kalkınmasındaki Rolü” oturumunda katılımcılara hitap eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Alim IŞIK, tarım alanlarının imara açılmaması konusunda prensip kararı aldıklarını söyleyerek Gıda Bankacılığı uygulamasını başlattıklarını söyledi.
Kütahya’nın coğrafi konumu nedeniyle büyük kentlere tarım ürünlerinin ulaştırılması konusunda avantajı olduğunu belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Bu avantajımızı kullanmamız gerekiyor. İnsan kaynağının, genç nüfusun tarıma ilgi duymaması başlıca sorunlarımızın başında geliyor. Bu anlamda hem yerel yönetim hem merkezi hükümet olarak hem tarımsal destek hem de büyük ve küçük baş hayvan desteği önemli, dedi.
Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezinde üretilen ürünlerin pazarlanmasına başladıklarını vurgulayan Başkan IŞIK; Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi ve Et ve Süt üretimine yönelik hayvancılık OSB projemizi de de hayata geçireceğiz, ifadelerini kullandı

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği