Baro Başkanı Edip Sunay ;  'Bölünmüş Adliye İstemiyoruz'
300x250

Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay ve yönetim kurulu,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kütahya'da görev yapan medya mensuplarıyla bir araya geldi.  Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Sunay, henüz inşaatı devam eden yeni adliye binasının yeterli görülmediği için, Bölcek mahallesinde Adliye ek binası planlandığını belirterek, bölünmüş adliyeye karşı olduklarını bildirdi. 

YENİ ADLİYE BİNASI YETERSİZ KALACAK

Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ; Kütahya yapısı itibarıyla belli oranda belli ölçüde bir şehirdir. Meslektaşlarımızın sayısı bellidir. Böyle bir ortamda birden fazla adliyede mücadele etmek meslektaşlarımız ve toplumumuz için çok büyük bir sorun teşkil edecektir. Bugün yapılmakta olan Sera Avm yakınındaki bölgede yeni adliyemizin inşaatı devam etmektedir. 2023 yılı sonunda tamamlanacağı ve faaliyete geçeceği ifade ediliyor. Ancak bu adliyenin yapısının mevcut durumunun, fiziki şartlarının da bir ölçüde yetersiz olduğu tarafımıza ifade edilmiştir.

BÖLCEK'TE ADLİYE EK BİNASINA KARŞIYIZ

Yapmış olduğumuz görüşmeler, üst düzey temaslar neticesinde bir adliye daha, yeni bir ek bina daha karşımıza çıktı.Bu ek bina da Bölcek mahallesinde eski bir yurdun adliye binasına çevrilerek yapılması üzerine planlanmıştır. Biz bu ek binaya Kütahya Barosu olarak karşıyız. Bu binanın tadilatının tamamlanıp hizmete açılması, toplumumuza ve Kütahya Barosuna hiç bir fayda  sağlamayacaktır.

BÖLÜNMÜŞ ADLİYE TEŞKİLATI DÜŞÜNÜLEMEZ

Bugün stadyum yanındaki hukuk mahkemeleri ve idare mahkemesinin olduğu bina bile yakınlık derecesi açısından sorun yaşatırken, Bölcek'e gidecek bir adliye binası şüphesiz herkes için ayrı bir sorun teşkil edecektir. Davalara 5 dakika bile geç kalınması halinde davaların düşmesi ile sonuçlanabildiği bir süreçte, vatandaşımızın mağdur edilmesi mümkün olmamalıdır. Ceza mahkemeleri bir tarafta, hukuk mahkemeleri bir tarafta, idare mahkemeleri bir tarafta, icra mahkemelerinin bir tarafta olduğu bir adliye teşkilatı düşünülemez. 

EK BİNA MEVCUT ADLİYE İNŞAATININ HEMEN YANINA YAPILSIN

Bölünmemiş adliyeye dair çeşitli çözüm önerilerimiz var. Bunlardan biri de yeni yapılan adliyenin yanında STK'lara ve resmi kurumlara ait boş araziler var. Ek bir ödenekle yeni ek binanın bu arazilere yapılarak adliye hizmetlerinin aynı kampüs içerisinde yürütülmesi sağlanmalıdır. 

YENİ BİNA İÇİN PLANLAMA YAPILMADI MI ?

Gazetecilerin "inşaatı devam eden Yeni Adliye Binasına ilişkin yeterli planlamalar yapılmadı mı ? Neden ek bina ihtiyacı oluştu ? " sorusunu cevaplayan Kütahya Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay " Bu planlama çok uzun zaman önce yapılmış. Bu planlama çok eski bir planlama. Eğer o zaman için yatırım kararı alınmamış, ödenek çıkartılmamış ve adliye binası inşaatı aktif hale getirilmemiş olsaydı, Adliyesi olmayan Kütahya belki bir kaç yılını daha kaybedecek ve adliye binası yapılamayacaktı. Dolayısıyla bu noktada bir aksiyon alma gereği duyuldu. Bu sebeple dönemin Cumhuriyet Başsavcısı ve Dönem Valisi bu noktada bir imza atarak süreci harekete geçirdi. " açıklaması yaptı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği