Bakanlar Kütahya'ya davet edildi.
300x250

 Kütahya Heyeti Ankara'da Bakanlarla Görüştü
Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti


Kütahya Heyeti, Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret ederek, Bakanlıkların Kütahya’daki  yatırım faaliyetlerine ilişkin istişarelerde bulundu.


Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.


 Ziyaretler sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi ;

"Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’dan;  tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla paha biçilmez zengin turizm kaynaklarına sahip olan Kütahya’mızın bu potansiyelinin daha etkin ve verimli kullanılması, ülkemiz ve bölgemizin kalkınmasında daha etkili rol alabilmesi amacıyla 'Kültür ve Turizm Master Planı' oluşturulması talebinin iletildiği belirtildi.

Kütahya Ulu Cami ve Yoncalı Mahallesindeki 1. Alaaddin Keykubat Camiinin restorasyonunun gerçekleştirilmesi ve ülkemizin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan, dünyada nadir bulunan mineralli sulara sahip şifalı kaplıcalarımızın bulunduğu Kütahya Yoncalı Termal Turizm Bölgesinin altyapı çalışmalarının tamamlanması isteği iletildi.

Ayrıca kadim şehrimizin tarihi ve kültürel yapısının korunması adına Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün faaliyetlerinin büyük önem taşıdığı görüşmede vurgulandı ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere Sayın Bakanımız ilimize davet edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yapılan ziyarette de Altıntaş, Zafer Organize Sanayi Bölgemizin altyapı çalışmalarının ivedilikle tamamlanması, Kütahyamız’ın yatırım hacminin daha da büyümesi, üretimin ve istihdamın artması için ekonomik gelişmişlik düzeyinin yükselmesi, bölgemize uygulanan Yatırım Teşviklerinin ilimizin şartlarına göre düzenlenmesi ile ilgili hususlar Sn Bakana sunuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile yapılacak olan ve ihalesi gerçekleştirilen Orta ve Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifimizin (ORKÜSAN) temel atma törenine hemşehrilerimiz adına Sn Bakanımız davet edildi.

Heyet açıklamasında, Kütahyamız’a desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a Kütahyalı hemşehrilerimiz adına şükranlarını sundu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği