BAKAN VARANK: KSBÜ'NÜN KURULMASI ÇOK DOĞRU BİR KARAR
300x250

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesini ziyaret etti. Bakan Varank üniversitenin kuruluş aşamasında süreci çok yakinen takip ettiğini hatırlatarak, KSBÜ'nün kurulmasının çok doğru bir karar olduğunu vurguladı.
 

Bakan Varank Kütahya programında KSBÜ’yü ziyaret etti. Burada çiçekle karşılanan Varank, KSBÜ personellerinin gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rektörlük salonunda bekleyen personele bir konuşma gerçekleştirdi.

“KSBÜ'NÜN KURULUŞ AŞAMASINDA SÜRECİ ÇOK YAKİNEN TAKİP ETTİM”

Bakan Varank KSBÜ'nün kuruluş aşamasında süreci çok yakinen takip ettiğini ifade ederek, “Rektör hocamızın ne kadar iştiyakla bu işin peşine düştüğünü, bu işin olması için uğraştığını yakinen biliyorum. Güzel bir işe imza attığınızı ben de düşünüyorum. Türkiye’deki üniversitelere baktığımıza odaklanmanın çok gerekli olduğunu değerlendiriyoruz. YÖK’ün araştırma üniversiteleri ile ilgili bir inisiyatifi oldu. Bölgesel kalkınma üniversiteleri ile ilgili bir inisiyatifi oldu. Bu odaklanmanın bizim ihtiyaçlarımızı analiz ederek, netice alacağımız bir usul olduğunu biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak inanıyoruz.” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİN ÖNEMİ VURGULANDI

Varank, “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin doğru bir tercih olduğunun zaten altını çizdim” diyerek, “Buraya sağlık bilimleri altında yatırım yapabilirsek, buranın imkanlarını arttırabilirsek dünyada rekabet edebileceğimiz, yabancıların ‘Wellness’ dediği tedavi anlamında burada güzel işler başarabiliriz. Hem de buna dönük teknolojileri geliştirme anlamında, uygulamaları geliştirme anlamında, bölümleri geliştirme anlamında netice alabiliriz diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği