Evinin bahçesini topraksız seraya dönüştürdü
300x250
Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İRDELP; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat KOYAK, Ak Parti Altıntaş İlçe Başkanı Hakan UŞAK, İl Genel Meclisi Üyeleri Oğuz SÜNGÜ ve Zeki ÖZTÜRK ile birlikte, ilçe girişimcilerinden olan Bekir GÜRELİ'yi, kurduğu"topraksız sera" da ziyaret etti.
Bir 1 kişi görseli olabilir
Güreli, Kaymakam ve beraberindekilere sera hakkında bilgi verirken diğer vatandaşlara bu konuda önayak olmayı umduğunu ifade etti: "Topraksız sera; özellikle verimsiz topraklarda yapılacak tarımı daha verimli hale getirmektedir. Bununla birlikte sadece verimsiz toprakları olan bölgelerde değil, diğer bölgelerde de alınan verimi artırıyor ve daha düşük maliyetle üretim yapmayı sağlıyor. Mahsul alma süresi kısaldığı için yıl içinde daha fazla ürün alınmakla birlikte, ilaç kullanımına gerek olmadığı için hem daha sağlıklı hem de daha ucuza üretim gerçekleşiyor. Topraklı diğer seralara oranla daha az alanda daha çok ürün yetiştirme imkanı sunduğu için çok geniş alanlara gerek duyulmadan da üretim yapılabiliyor."
Bir açık hava görseli olabilir
Kendine ait evin bahçesinde üretim yapan olan Bekir GÜRELİ şimdilik 15 metrekare alanda 200 kök marul yetiştirdiğini belirtti. Ayrıca mevcut serada tercihe bağlı olarak çilek, domates, kavun ve karpuz gibi ürünlerin de yetiştirilebileceğini söyledi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği