Bağımlılıkla topyekün mücadele başarı getirecek
300x250
Uyuşturucu, alkol, tütün ve teknoloji bağımlığıyla mücadele kapsamında sürdürülen çalışmalar, Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ele alındı. 

“DENETİMLER KADEMELİ ARTIRILACAK”

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında kamuya açık olan kapalı alanlarda sigara kullanımının yasaklandığını hatırlatan Vali Ali Çelik, kapalı yerlerde sigara içilmesinin önlenmesi ve farkındalık oluşturulması için denetimlerin kademeli olarak artırılacağını söyledi. 
Bir bir veya daha fazla kişi ve iç mekan görseli olabilir
“ÖNCELİĞİMİZ BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME”

Denetimlerde önceliğin bilinçlendirme ve bilgilendirme olacağının altını çizen Vali Çelik; kafe, lokanta, eğlence mekânları gibi vatandaşın yoğun olduğu, üzeri kapalı tüm alanlarda yapılacak bilgilendirme faaliyetlerinin ardından tütün ve tütün ürünlerinin kullanımına devam edildiği takdirde ilgili kanun gereğince işlem uygulanacağını kaydetti.

“450 ÖĞRENCİ, 238 VELİYLE GÖRÜŞÜLDÜ”

192 rehber öğretmen, 180 Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı uygulayıcısı, bir Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı(OBM) uygulayıcısı ile 7 formatör öğretmenin bağımlılıkla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vali Çelik, Eylül – Ekim ayları arasında 450 öğrenci, 238 veliyle görüşüldüğünü kaydetti. Vali Çelik yapılan çalışmalar neticesinde 7 öğrencinin sağlık kurumuna yönlendirildiğini, bir öğrenci hakkında bağımlılık nedeniyle danışmanlık tedbiri verildiğini açıkladı. 
Bir bir veya daha fazla kişi ve oturan insanlar görseli olabilir

“KUMAR VE DAVRANIŞ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMLERİ VERİLECEK”

Bağımlılıkla topyekûn mücadelenin başarı getireceğine vurgu yapan Vali Çelik, 2022 yılı itibarıyla Yeşilay ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde kumar ve davranış bağımlılığı eğitimleri düzenleneceğini aktardı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün faaliyetlerini de değerlendiren Vali Çelik, 2 ay içerisinde 8 çocuk hakkında danışmanlık tedbiri, 3 çocuğa eğitim tedbiri, 5 çocuğa rehberlik hizmeti verildiğini söyledi.

Toplantıya; Kütahya Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Cevahir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Vali Yardımcısı Aydın Börü ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği