Ayçiçeğinde ‘Çayır Tırtılı’ Uyarısı
300x250

Kütahya  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ayçiçeklerinde ‘Çayır Tırtılı’ zararlısı görüldüğü yönünde bildirimler üzerine üreticileri ilaçlama konusunda uyardı.

Ayçiçeklerinin Yeşil yapraklarını yiyerek ayçiçeğin gelişimini engelleyen çayır tırtılları, tarlalara önemli ölçüde zarar veriyor.
 
Müdürlük'ten yapılan açıklamada " İklim şartlarının Lepidoptera takımına bağlı zararlı türlerin biyolojisine uygun seyretmesi ve konukçusu olduğu ayçiçeği, mısır, yabancı otlar özellikle sirken (Chenopodium albüm) ve yeşil bitkilerin ekiliş alanlarının artması ile birlikte Ülkemizde 2022 yılında çayır tırtılı (Laxostege sticticalis) zararı görülmüş ve mücadele faaliyetleri yürütülmüştür.
İlimizde işlenmeyen, yabancı ot mücadelesinin yapılmadığı, populasyon artışının olabileceği alanlarda üreticilerimizin tarlalarını kontrol ederek zararlıyı ve zararlının vermiş olduğu belirtileri görmeleri durumunda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne başvurarak kullanılacak ilaçlar hakkında bilgi alınması ve ilaçlama yapılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda üreticilerimize ilanen duyurulur." denildi. 
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği