Anne Sütü ve Danışma Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Düzenlendi
300x250

1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri kapsamında Kütahya'da görev yapan ebe ve hemşirelere yönelik “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı” eğitimi düzenlendi.  Programın başında söz alan Şube Müdürü Uzm. Dr. Banu Yılmaz, anne sütünün bebeğin sağlığı ve gelişiminin ana unsuru olmasının yanında ileriki yıllarda zihinsel ve ruhsal gelişimi için büyük önem taşıdığını belirterek bu kapsamda Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğümüzce birçok çalışma yapıldığını belirtti. Ülkemizde  81 adet “Bebek Dostu” , 67 adet “Altın Bebek Dostu ” İl  bulunduğunu belirterek “Altın Bebek Dostu İl” ünvanı kazanan Kütahya’da tüm Aile Sağlığı Merkezi ve Hastanelerimizin bu belgeye sahip olduğunu, İlimizdeki diğer kurumların bebek dostu olabilmesi için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Eğitimde katılımcılara Emzirme Danışmanı/Denetimci  Nermin Turan, Meryem Meltem Akgün ve Canan Tarık tarafından emzirme sürecinde verilmesi gereken eğitimler ve bebek dostu hastane uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Program; Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Büber ve Halk sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erkan Gazygısız tarafından ebe ve hemşirelere  katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği