Anıt Kestane Ağaçları Yarına Heybetle Gülümsüyor
300x250

Kütahya Merkez Kumarı Mahallesinde bulunan anıt kestane ağaçlarının hasadı vatandaşlarla birlikte yapıldı. Yaşları 810, 795 ve 788 olan anıt kestane ağaçlarının her yıl yaklaşık 200’er kilo meyve verdiği ve mahalle sakinlerine gelir sağladığı belirtildi.

Kütahya’da 139 adet tescilli anıt ağacının bulunduğunu ve bunlardan 3 tanesinin Kumarı Mahallesindeki kestane ağaçları olduğunu söyleyen Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman “Kütahya aynı zamanda kestane üretim merkezi. Simav’daki kestane ormanlarında yaklaşık 2 bin ton kestane üretimi yapılıyor. Vatandaşlarımız kestane üretimini iç pazarda değerlendirip hem ev hem de ilimizin ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

Anıt ağaçlardaki kestanelerin Kumarı’daki verimi gösterdiğini belirten Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Kestane miktarını artırmak için ağaçlardan tohumu alıp kestane fidanı üretimi yapacağız. Gelecek yıl Kumarı’da kestane ormanı ve kestane bal ormanı oluşturacağız. Böylelikle burada kestane balı üretiminin de önünü açmış olacağız” diye konuştu.  

Türkiye'nin en yaşlı kestane ağacı olarak bilinen ağaçtaki kestaneler, Vali Ömer Toraman ve Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ile vatandaşlar tarafından toplandı.

Merkez Kumarı Mahallesinde bulunan anıt kestane ağaçlarının hasadına Vali Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Orhan Özçalık, Kumarı Mahallesi Muhtarı İbrahim Arslandoğdu, bazı daire müdürleri ile mahalle sakinleri katıldı.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği