ALTINTAŞ’LI ÇOBANLAR SERTİFİKALARINI ALDI
300x250

Altıntaş İlçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursunu başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Altıntaş Halk Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı protokol çerçevesinde 11 Aralık 2019 tarihinde açılan  "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursunda başarılı olan 31 kişi sertifikalarını düzenlenen Töreni ile aldılar.

Törene Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Candem, TKDK Koordinatörü Ahmet Yazar, İlçe Müdür V. Yusuf  Başan, Daire Amirleri ve kursiyerlerimiz katıldı. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık yaptığı konuşmasında,  kursiyerlere peygamber mesleği olan Çobanlığın önemli bir meslek olduğunu kendisinin de çobanlık yaptığını, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu ifade ederek İl genelinde düzenlediğimiz 19 Sürü Yönetimi Elamanı kurslarında 66'sı kadın ve 657'si erkek olmak üzere toplam 723 kişinin sertifika almaya hak kazandığını, bu kurslar ile 3,6 Milyon TL destek ilimize gelebilecektir dedi. 

Belediye Başkanı Arif Teke düzenlenen kursta başarılı olan kursiyerleri tebrik ederek, sürü yöneticilerinin bundan sonra daha bilinçli yetiştiricilik yapacaklarını ifade etti.

Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu ise hitaplarında hangi işi yaparsak yapalım ister çobanlık ister mühendislik ister Kaymakamlık helalinden yapalım hakkı ile yapalım diyerek kursiyerlerimiz tebrik etti.

Programın sonunda kursu tamamlayarak girdikleri sınavda başarılı olup sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.  

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ayrıca; 2019 yılı içerisinde 5 ay aralıksız SGK primlerini yatıran ve 100 baş üzeri anaç koyun-keçi varlığına sahip Sürü Yöneticisi Sertifikası Bulunan Yetiştiricilere 5000 TL Sürü Yöneticisi Desteği verileceğini söyledi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği