Başkan Prof.Dr. Alim Işık'dan Belediye Kütahyaspor açıklaması
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık Belediye Kütahyaspor'un TFF 3. Lig 2. Grupta şampiyonluğu son anda kaçırmasından sonra ilk kez konuştu. Bugün yapılan Belediye Meclis toplantısında Meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulunan Başkan Işık'ın açıklamaları şöyle ;

3. ligde top koşturan Belediye Kütahyaspor'un toplam 2 milyon 68 bin 712 TL'sibağış olmak üzere, 2 milyon 181 bin TL Simpaş, Belde Aş ve Kütahya Belediyesi Güvenlik ve Personel Aş'nin sponsorluk anlaşması nedeniyle yaptığı katkı, Futbol Federasyonu ve Spor Toto'dan gelen 1 milyon 525 bin 560 TL olmak üzere toplam 5 milyon 775 bin 275 TL bu sezon kapatıldı. 
Buradan iddialı bir şekilde konuşuyorum. Yazanlara, çizenlere mesajımdır. Bizimle beraber aynı durumda olan 3. ligdeki 4 grupta 67 takımın en düşük maliyetli takımı olup, şampiyonluğu son anda elinden kaçıran bir takıma yükselttik. 
Öyle 10 milyon, 12 milyon para harcandı hesabını verin diye yazanlara buradan mesajımdır. Bilmeden kamuoyunu yanlış yönlendirecek söylemlerde bulunmayalım. 
Amaca yönelik giderler başlığında ; futbolcu ödemesi, teknik kadro, futbolcu primi, özel güvenlik hizmeti, amatör altyapı hizmetleri olmak üzere 4 milyon 584 bin 963 TL, diğer ; noter gideri, bayrak, flama, yemek giderleri, TFF ödemeleri, posta, spor malzemesi, eczane, muhasebe, hastane, konaklama, stad görevlilerine yapılan ödemeler gibi çeşitli giderlere 1 milyon 190 bin 312 TL olmak üzere toplam giderler 5 milyon 775 bin 275 TL'dir. Bunu da kamuoynunun takdirine sunuyorum.
Belediye Kütahyaspor en başta söylediğimiz gibi Belediyemizin uhdesinde, şirketlerimizin desteğinde kurumsallaşma sürecini devam ettirecek. 4 Haziranda yapılacak olağanüstü kongre sürecinden sonra oluşacak yeni yönetim ve spor camiasının vereceği karar doğrultusunda desteklerimizin devamı gelecektir. 
Şehrimizin takımına sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. 
Bu takımın geçmişini irdelemeye gerek yok. Geleceğe bakmamız gerekiyor. Gelecekte daha iyi noktaya nasıl taşıyabiliriz hep beraber kararlaştıracağız. Spor camiası ve Kütahya kamuoyu inşallah bunu değerlendirecektir.
Elbette ki son anda bir kaç maçta kaybedilen puanlarla kapımıza kadar gelen şampiyonluğun kaybedilmesine çok üzüldük. Ama bu spor. Cumartesi günü yapılan maçta Göztepe Beşiktaş'a bir gol daha atmış olsa aynı durumda Beşiktaş da olacaktı. Geçmişte 10-15 puan fark atan Samsunspor bugün play offlarda mücadele etmek zorunda kaldı. Futbolun olduğu yerde bu tür beklenmeyen sonuçlar mümkün. Ama bir şehrin takımını yerden yere vuracak, takımın yöneticilerini, destek olan Belediyeyi ve şirketerini zan altında bırakacak söylemler bu şehrin insanına yakışmaz. 
Her kuruşun hesabını verecek bir yönetim var. Oradaki yapılan çalışmalar sonucunda 16 maç aralıksız na mağlup olan bir takımı son noktaya getirmiş olan yönetim de aynı yönetimdi, teknik kardo da aynı kadroydu, sporcular da aynı sporcuydu. Yani son iki üç maçta sporcuyu, yöneticiyi ve teknik kadroyu zan altında bırakacak maç satma gibi söylemlerin doğru olmadığını ve sporda centilmenliğin daha öne çıkması gerektiğini buradan da paylaşmak istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda özlediğimiz başarıları hep beraber alırız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği