Alim Işık : ' Kütahya’nın değerlerine değer katacağız'
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık : "Bizim yola çıkarken bir sözümüz vardı: “Birlikte başaracağız.” İhtiyacımız olan birlikteliği tesis etmek için ezberleri bozuyoruz. Kütahya’nın yerelde faaliyet gösteren tüm değerlerine değer katacağız. Birlikte kalkınacağız, birlikte büyüyeceğiz, bu şehir hak ettiği yere, başarılara birlikte ulaşacak. Asıl gayemiz budur." dedi.

Zafer Kalkınma Ajansının üç ayda bir yayımlanan Martı Dergisi 33. sayısında Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile röportaja geniş yer verdi. Başkan Işık'ın dergi röportajında projelerine ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle ;

Doğduğum ve doyduğum, ata toprağım Kütahya’ya hizmet sevdamdan dolayı siyasete yöneldim. Hayatımın her döneminde Kütahya önceliğimdi. Gerek akademik gerekse siyasi hayatımda sürekli olarak şehrime katkı sağlamaya çalışırken pek çok esnafımızla, sanayicimizle, sanatçımızla, büyüğümüzle, küçüğümüzle kısacası bizler gibi Kütahya’nın dertlerini dert edinen insanımızla bir araya gelme fırsatım oldu. Bu vesile ile bu şehrin ihtiyacı olan her konuyu farklı pencerelerden görme şansım oldu.

Bu kutlu göreve aday olduğumuzda şehrin ortak aklından, gerçek ihtiyaçlarından ortaya çıkan 130 projeyi hayata geçirme taahhüdünde bulunduk. 5 Nisan 2019 tarihinden bu yana sosyal belediyecilik ve ortak akılla karar alma anlayışımız gereği programımıza aldığımız yaklaşık 30 projemizi uygulamaya koyduk. Şehrimizin çehresini değiştirecek, potansiyelini açığa çıkartacak vizyon projelerimizin başlangıç yılı için 2020 yılını belirledik.

Kentsel Dönüşüme bizim tabirimizde Yerinde ve Yerli Yenileme Projemize büyük önem veriyoruz. AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen Türkiye Sismik Tehlike Haritasında ilimiz 2. Derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Bu sebeple önceki dönemlerde kentsel dönüşüm amacıyla yapılan konutlara Vefa, Sultanbağı, Börekçiler ve Osmangazi Mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimize ve ailelerine sıcak bir yuvada birlikte yaşama imkânı sağlayan bir fırsat sunduk. Bunu da Belediyemizin ciddi bir borç yükü olmasına rağmen vatandaşımızın lehine olacak şekilde imkân sağladık. Ellerindeki taşınmazın bugünkü yeni taşınmaza karşılık gelen metre karesini hesapladık ve bunun üzerine %20 oranında fazladan inşaat alanı verdik. Ayrıca %5 düzenleme ortaklık payı kesintisinden vazgeçme ve yaklaşık %3 amortisman payı olmak üzere toplamda %28 oranında vatandaşımızın lehine bir tercihle daha güvenli binalarda mal sahibi olmaları için imkân sağladık. Hayırlı olsun. Rabbim yeni binalarında aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıkla sıhhatle huzur içerisinde oturmalarını nasip etsin. 1453 Konutları Kütahya’da yaşayan yaklaşık 300 bin vatandaşımızın mülküdür. Bu mülkü bir cazibe merkezi haline getirmek için şehrimizin tarihinde görmediği genişlikte yollar açıyoruz. Üniversitenin kapısının karşısına bulvar açacağız. Yine Eskişehir yoluna bulvar açacağız. 3 farklı yerden bulvar açacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi adı altında yapacağımız sosyal tesislerde kadın, erkek ve karışık olacak şekilde vatandaşlarımızın doğrudan ulaşabileceği bir yer yapacağız. Orayı sıcak su ile donatacağız. Kaynaklarımız ne yönde imkana müsaade ediyorsa imkânlarımızı zorlayacağız. Termal olanakları olan Kütahya’ya yakışır ve her vatandaşımızın oradan hevesle yerini almak isteyeceği güvenli ve modern alanlar oluşturacağız.

Bunun dışında Kütahya’ya kalıcı eserler bırakmayı hedefliyoruz. Dünya şehirleri arasına sokacağımız önemli projemizden birisinin Kanal Kütahya Projesi olduğunu hep dile getirdim. Şu anda onun hazırlıklarını devam ettiriyoruz. İnşallah bu yıldan itibaren birinci etabı uygulamaya başlayacağız. Porsuk çayı üzerindeki regülâtörden çıktığımızda, Kütahya'yı boydan boya kat eden 18 kilometre boyunda bir sulama kanalımız var; Devlet Su İşleri'nin… İşletmeciliği ve tapusu Kütahya Belediyesine verilmiş zamanında, o kanalı İnşallah 30 metre genişliğinde, 25- 30 metreden aşağı olmayacak şekilde, sağlı sollu toplamda 100 metrelik bir bantla hem su taşımacılığının yapılacağı, hem rekreasyon alanlarının olduğu, hem de su sporlarının yapılabileceği bir alana dönüştürüp Kütahya'yı dünya şehri yapmak istiyoruz.

Kütahya Valiliği eski binasının yıkım çalışmaları devam ediyor. Ortaya çıkacak olan Zafer Meydanı düzenleme projemiz var. Bu şehri gerçekten kent yapacak bir meydana dönüştüreceğiz. Altında yaklaşık 350 araç kapasiteli kapalı otopark, üstünde de bu şehri kendi kültürüyle, tarihiyle bütünleştiren bir meydan projemiz var. Bununla eş zamanlı olarak eski kültür sarayı binamızın yerine altında yaklaşık 300 araç kapasiteli kapalı otopark, üstüne ise değişik büyüklüklerde konferans salonları inşa edeceğiz. Bu yapıyla birlikte Kütahya'mıza modern bir şekilde donatılmış, konferans salonları, sergi ve fuaye alanları, önünde amfi tiyatro, üst katına da bu bölgenin en zengin kütüphanesinin olduğu bir kompleks kazandıracağız.

Bir diğer projemiz ise Vazo Kule. Kütahya'nın simgesi malum şimdi vazo. Şehrimizin simgesi haline gelen vazoyu; askerlerimizin ya da gençlerimizin veya şehrimize gelen misafirlerimizin, önüne geçip bir fotoğraf çektirdikleri küçük vazodan alıp, artık şehrin simgesi olan, örneğin Ankara'da Atakule ne ise Kütahya'da vazo o olsun istiyoruz. Onunla ilgili projemiz devam ediyor, inşallah yakında onu da gerçekleştireceğiz, çalışmalarımız devam ediyor.

İlimizin yeraltı yerüstü su zenginliği çok fazla, jeotermal enerjili kaplıca ve sağlık turizmine yönelik potansiyeli bu ilde görüyoruz. Cenabı Allah (c.c) öyle nimetler vermiş ki Kütahya’ya artık bunları değerlendireceğiz. Kütahya merkezde, belediyemiz mücavir alanı içerisinde Yoncalı ve Ilıca termal bölgelerimiz var. Kütahyalı hemşerilerimiz derki; Yoncalı şifa, Ilıca sefadır… Dolayısıyla Yoncalı’nın o şifa kaynaklarını derhal gün yüzeyine çıkartıp yatırımcılarımızın hizmetine sunmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Şu ana kadar belediyemizin orada kendine ait bir parseli yoktu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde şu anda 25'er dekardan 4 adet toplamda 100 dönümlük Kütahya Belediyesi'ne ait tapumuzu aldık. Bir yatırımcı geldiğinde başka parsellerde miras ve benzeri sorunlar yaşayacaksa, belediyemizin elinde 25 dekar alan var daha büyük tesis kuracağım diyorsanız 50 dekar ikisini birleştirin diyebileceğimiz kazanımlar sağladık. Yüz dekara yani orta ve küçük düzeyli yatırımcıdan büyük yatırımcıya kadar alternatif oluşturuyoruz. Bir 100 dönüm daha alan çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onu da 10-15 dekardan oluşan 7-8 tane parsel üretince bir yatırımcımız sağlık turizmi ile ilgili “Biz yer arıyoruz.” dediğinde, “Kütahya Belediyesi’nin elinde bu hizmete sunulabilecek hazır bu şekilde parsellerimiz vardır.” diyebileceğimiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İkamet Kart Projemizi çok önemsiyoruz. İkametgahını şehrimize aldıran buradan aldığı hizmete katkı sağlayan öğrencilerimize çeşitli imtiyazlar sağlayacağız. Buradaki asli amaç hem Merkezi İdareden şehrimize düşün pay miktarını hizmet ettiğimiz gerçek nüfusa göre almak hem de bölgemizin en yaşlı nüfusuna sahip olan ilimizin statüsünü değiştirmek. Böylelikle yatırımcıların asıl ihtiyaç duyduğu genç ve dinamik nüfus yapısını sağlayarak şehrimize yatırımcıların gelmesinin önündeki tereddütleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Bahsettiğim 130 projemizin ve sunacağımız diğer hizmetlerin şehrimize farklı kazanımlar sağlayacağına eminiz. Az önce bahsettiklerim bunlara sadece birkaç örnek teşkil etsin. Kütahya’mızı hemşerilerimin huzur bulduğu, yaşamaktan onur duyduğu bir şehir haline getirmek yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği