Alim Işık : İlklere imza atmak için buradayız
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık görevini layığıyla yerine getirme gayretinde olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek "iyi ki belediye başkanı olmuşum. isteyerek buraya geldim. 15 yıllık bir emek sonucunda, yaklaşık 25 yıllık bir siyasi geleneğin dışında biri olarak belediye başkanı seçildim. Hangi şartlarda buraya geldiğimi, hangi şartlarda görev yaptığımı ve önümüzdeki 4.5 yıl boyunca hangi şartlarda görev yapacağımı çok iyi bilen birisiyim." dedi.

İlk 6 aylık dönemde 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik plan, bir yılı kapsayan performans planı, 2020 yılı bütçesi ve sonraki yılların tahmini bütçelerini hazırladıklarını açıklayan Belediye Başkanı Işık, bu planlar kapsamında çalışma yapacaklarını söyledi.

Prof.Dr. Alim Işık "629 milyon TL'lik geçmiş dönem borçlarına ilişkin, her ay yaklaşık 15 milyon TL'ye yakın borç ödemesi gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde yaklaşık 2.5 milyar TL'lik gelir bütçesini öngörüyoruz ve bu bütçenin yarısını yatırımlara ayıracak şekilde plan yaptık. Bütçemizi ilk üç yıl ağırlıklı olarak borçlarımızı ödemeye, son iki yılda yatırım ağırlıklı olacak şekilde oluşturduk. Ama ilk 3 yıllık dönemde de bazı projelerimize kaynak ayırmış durumdayız. 2019 yılını gelecek dönemlere ilişkin hazırlık yılı olarak değerlendiriyoruz. " dedi. 

Bölgenin en büyüğü olacak şekilde planlanan Kültür Park - Millet Bahçesi projesinin onaydan geçtiğini ve 2020 yılında Kütahya'ya kazandıracaklarını açıklayan Prof. Dr. Alim Işık, geçmişte çok konuşulmuş olmasına rağmen somut adım atılamamış olan bu projeyi çok önemsediklerini belirtti. 

Kütahya'da ilklerine imza atmak için buradayız diyen Alim Işık " İnşallah 5 yılın sonunda 5 hedefimizi gerçekleştiğini göreceğiz. 1. hedefimiz sosyal barışı sağlamak. 2. hedefimiz göç veren bir il olan Kütahya'yı göç veren il olmaktan kurtaracak ve durduracağız. 3. hedefimiz Kütahya'nın bölgenin en yaşlı olan ili olarak taşıdığı sıfatı yakasından düşüreceğiz, normalleşmiş ve nüfüsu gençlemiş bir il olduğunu göreceğiz. 4. hedefimiz Kütahya'yı yatırımcılar ve yaşayanlar açısından Türkiye'nin tercih edilen ilk 5 ilinden biri yapacağız. Çok iddialı evet ama bunu inşallah başaracağız. 5. hedefimiz sporu ve sporcuyu destekleyecek, Kütahyasporumuzu 1. ligde oynayan bir takım haline getireceğiz. Bununla ilgili adımlarımızı attık ve sıfırdan bir takım kurduk. Bir iğne dahi almadan kurduğumuz takımımız ilk iki haftada güzel performans sergiledi. " şeklinde konuştu. 

Kütahya Belediye Başkanı Işık, söz verdiği gibi belediye girişine de asılan 130 projenin tamamının 5 yıllık süreç sonunda tamamlanacağı gibi başkaca projeler de geliştirip yerine getireceklerine vurgu yaptı. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği