Ali Güral Lisesinden Model Birleşmiş Milletler Konferansı
300x250

Kütahya Ali Güral Lisesi öğrencilerinin Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın açılış töreni yoğun bir ilgiyle gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını Okul Müdürü Bilal Şen yaptı. Şen, “Bu tarz etkinlikler ile birlikte öğrencilerimizin ufukları genişlemekte, dünyaya bakış açılarını değişeceğine inanıyoruz. Biz Ali Güral Lisesi olarak dünyada yaşanan sorunları yakından takip edip, çözüm aramalarına ortam hazırlamak için bu konferansı düzenliyoruz. Bu çalışmanın başarılı olacağına da inanıyoruz.” diye konuştu. 

“BU ÜLKENİN GENÇLERİ OLARAK DÜNYADAKİ SORUNLAR İLE İLGİLENMENİZ BİZLERİ MUTLU ETMEKTEDİR”

Ali Güral Lisesi öğrencileri Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya konuşmasını İngilizce yapması için rica ettiler. Rektör Kavuncu bunun üzerine konuşmasını İngilizce yaptı. Rektör Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü olarak bu konferansta konuşma yapmanın kendisi için bir onur olduğunu dile getirerek, “Ben bu konferanstan çok umutluyum ve verimli geçeceğine inanıyorum.  Lise öğrencilerimizin dünyada yaşanan sorunlar ile ilgili kafa yormaları mutluluk verici. Günümüz dünyasında küresel alanda krizler yanşanmaktadır. Örneğin dünyanın bir kısmı zenginlik içerisinde yaşarken, diğer tarafı yoksulluk içerisinde yaşamaktadır. Bu kabul edilmez. Biz Türkiye olarak zor durumda bulunan insanlara her zaman kapımızı açmışızdır. Örneğin 4 milyon Suriyeliye kapımızı açtık. Çoğu Avrupa ülkesi mültecilerden çekindi ve kapısını kapatmaya çalıştı. Türkiye olarak büyüklüğümüzü, cömertliğimizi buradan görebilirsiniz. Sizler bu ülkenin gençleri olarak dünyadaki sorunlar ile ilgilenmeniz bizleri mutlu etmektedir. Teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik müzik dinletisi ve öğrenci konuşmaları ile devam etti.

MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI NEDİR?

3 gün sürecek model konferansta 200’ün üzerinde öğrenci yedi ayrı komitede dünya meselelerine farklı bakış açılarıyla çözüm önerileri getirecekler. Birleşmiş Milletler simülasyonu olarak bilinen Model Birleşmiş Milletler Konferansı son zamanlarda ülke genelinde oldukça popüler bir duruma geldi. Birçok farklı ülkenin öğrencileri tarafından temsil edilen konferansta dil genellikle İngilizcedir. Bazen Fransızca ve Almancanın da kullanıldığı olur.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği