ÂLÂ KONAĞINDA EL SANATLARI KURSLARI BAŞLADI
300x250

Kütahya İl Özel İdaresi'nin, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2019 SOGEP desteği almaya hak kazanan “Kadınlarımız El Sanatları İle Rehabilite ve Meslek Sahibi Oluyor” projesi kapsamında 80 dezavantajlı kadın için Çini, Nakış, İğne Oyası ve Seramik kursları eğitime başladı.

2020 yılında kamulaştırılıp, restore edilen Âlâ Konağında bugün el sanatlarının dört farklı dalı olan Çini, Nakış, İğne Oyası ve Seramik kursları ile 80 kadın hem kendisine gelir elde edeceği mesleği öğrenirken bir yandan da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden görevlendirilen psikolog ve sosyal hizmet uzmanı tarafından görüşülerek psikolojik destek alıyorlar.

Âlâ Konağının son durumunu ve eğitimleri yerinde inceleyerek kursiyerlerle görüşen Genel Sekreter Murat KOYAK “Kütahya’mıza özgü el sanatlarımızı öğrenerek hem sanatımızı yaşatıyor olmanızdan hem de kendinize gelir sağlayacağınız bir meslek ediniyor olmanızdan dolayı ve bunu şevkle yapıyor olmanızdan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği