AK PARTİ’DEN KÜTAHYALI ÇİFTÇİYE MÜJDE
300x250

 

“Kütahya’da yaşanan son don ve dolu olayları sonrasında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ilimize 3 milyon TL’lik destek paketi verilmesi onaylandı.”

Ak Parti Kütahya İL Başkanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ak Parti döneminde Kütahya’ya tarım alanında yapılan yatırım ve desteklere de dikkat çekildi. Açıklama şöyle ;

“Bereketli topraklarıyla tarım ve hayvancılığın gözbebeği şehrimiz Kütahyamız’da başımızın tacı kıymetli çiftçilerimizin her daim yanındayız. Onların sevinciyle seviniyor, üzüntüsüyle hüzünleniyoruz. İlimizin tarım ve orman zenginliğini daha da güçlendirmek için el birliğiyle gayret ediyoruz.

Her karış toprağımızı binbir çeşit ürünle yeşerterek, ülke ekonomimizin gücüne güç katmayı, bölgemizin, ilimizin kalkınmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde;  AK Parti Hükümetlerimiz tarafından “Tarıma yatırım yarına yatırımdır” anlayışıyla verilen tarımsal destekler kapsamında ilimize 2003-2019 yılları arasında toplam BİR MİLYAR TL destek sağlanmıştır.

 

Coğrafi işaret tescilli vişneleriyle ünlü güzel şehrimizde yılda 26 bin ton vişne üretimi yapılıyor. Fiğ tohumu üretiminde Türkiye’de birinci sıradayız.  Vişne, kekik, kestane, çörek otu, muşmula, ahududu, iğde; bal kabağı, Brüksel lahanası, bayır turpu, börülce; fiğ tohumu, sorgum yeşil ot, mürdümük yeşil ot, hayvan pancarı, darı, bakla, fiğ adi yeşil, adaçayı, mürdümük, kenevir tohumu, burçak dane, fiğ macar yeşil, çavdar yeşil ot, kuru fasulye üretiminde ise ülkemizde ilk 10 il arasındayız.

2004 yılında, 130.503 olan büyükbaş hayvan sayımız bugün 203.000 ‘e

2004 yılında, 350.425 olan koyun – keçi sayımız ise bugün 563.000 e yükselmiştir.

Bizler daima her zaman ve koşulda çiftçimizin yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Pek çok ilimizde olduğu gibi Kütahyamız’da da 2020 Mayıs ayının son haftasında havaların soğuması kaynaklı yaşanan zirai don olayı sebebiyle ürünlerimiz zarar gördü. Çiftçilerimizle birlikte hepimiz büyük bir üzüntü yaşadık. Konuyu ilk andan itibaren yakından takip ettik. İlgili kurumlarımız tarafından hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından, gerekli girişimlerde bulunduk.

Ve çalışmalarımız neticesinde, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığımız tarafından Kütahyamız’da yaşanan don olayına yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze gönderilen 3 milyon TL’lik ödenek hasar oranlarına göre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize aktarılmıştır. Çiftçimize bir nebze de olsa fayda sağlayacak olan ödemeler birkaç gün içerisinde zarar gördüğü tespit edilen çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacaktır.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile yaşanan don olayının hemen akabinde ve en son 8 Ekim’de gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ilimizle ilgili talep ve sorunlarımızı iletmiştik. Bakanlığımız nezdindeki girişimlerimiz neticesinde bu ödeneğin ilimize sağlanmış olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Ortak duamız bu tarz afetlerin hiç yaşanmaması fakat karşılaşılan felaketler karşısında devletimizin vatandaşımızın yanında olması ve hızla yaralarını sarması hepimiz için memnuniyet vericidir.

AK Parti Kütahya olarak öncelikli hedefimiz vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek hizmetleri ilimize kazandırmaktır. Çalışmalarımızı çözüm odaklı olarak planlıyoruz. Asıl hedefimizden bizi uzaklaştıracak, hemşehrilerimizin huzurunu bozacak, malayani sözlerle vaktimizi heba etmeden, şehrimizin faydasına olan işlere imza atmak üzere gece-gündüz durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Gayret bizden, tevfik Allah’tan. İnşallah Kütahyamız’a kısa zamanda kırsal kalkınma projelerine yönelik daha da güzel müjdeler vermeyi temenni ediyoruz. Her zaman üretmenin azmi ve gayreti içinde olan çiftçilerimizi gönülden destekliyoruz.

Çiftçilerimizin daima yanında olan, ülkemize tarımsal üretimde çağ atlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çiftçimize verdikleri destek için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
 

Sabır, tevekkül ve alın teriyle toprağa can veren kıymetli çiftçilerimize emekleri için teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli bir sezon diliyoruz.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği