Ak Partide liste mesaisi başlıyor
300x250

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gitmeye hazırlanırken, Ak Parti de aday listesi için mesai başlıyor. 18-19 Mart tarihlerinde tüm illerde olduğu gibi Kütahya teşkilatlarında da temayül yapılması bekleniyor. 

Ak Partide milletvekili aday belirleme süreci başlıyor.

Ak Partide hem sahaya inip seçmene sorulacak, hem de teşkilatla temayül yoklaması yapılacak. Edinilen bilgiye göre  hazırlık sürecinin taslak takvimi tamamlandı. Taslağa göre 10 Martta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalaması, kararın 11 Martta resmi gazetede yayımlanması bekleniyor. Seçim kararını takip eden hafta içinde, yani 11-18 mart tarihleri arasında aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa süreci tamamlanacak. Aynı tarihte ittifak protokollerinin YSK'ya teslim süreci başlayacak.

Ak Parti teşkilatlarına kimler aday olsun diye soracak.

18-19 Martta elektronik sistemle her ilde temayül yoklaması yapılacak. İlk kez oy kullanacak gençlerin nabzını ise Gençlik Kolları saha anketi ile tutuyor. Temayül yoklamasının ardından alt komisyon aday adayları arasından eleme yapacak. Sonrasında üst komisyon toplanacak. O toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Ak Partinin seçim beyannamesini aday tanıtım toplantısı öncesinde açıklaması planlanıyor.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği