AK Parti 28 Mayıs'a kilitlendi
300x250


14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri sonrasında Basın Mensupları ile parti binasında bir araya gelen İl Başkanı Mustafa Önsay ve AK Parti Milletvekilleri seçim sonucunu değerlendirdiler. Önsay yaptığı açıklamada “Ne yapsalar AK Parti’nin Kütahya’da aldığı oy ’un 3’te 1’ini de alamıyorlar” dedi.


Kütahya’da 3 Milletvekili çıkaran AK Parti, parti binasında düzenlenen basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını cevapladılar. İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda Kütahya ve Türkiye’de ki seçim sonuçları değerlendirildi.


SEÇİMLERDE AK PARTİ OLARAK GİRDİĞİMİZ 16 SEÇİMDE DE BİRİNCİLİKLE TAMAMLAMIŞ OLDUK
AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay parti binasında düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi. Türkiye demokrasi açısından seçimler açısından çok ileri noktada başarı gösteren katılım oranıyla tüm Dünya’ya örnek olan bir ülkedir. Seçimlerde AK Parti olarak girdiğimiz 16 seçimde de birincilikle tamamlamış olduk. 21 yıllık iktidarımızın içerisindeki bütün yıpranmışlıklar, bilhassa son dönemde yaşadığımız gerek salgın, gerek savaş, gerek seller, baskınlar, yangınlar ve büyük bir deprem bütün bunlara rağmen hakikaten AK Parti Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçimleri yine birinci olarak açık farkla kazanmış olmamız bizim bu bütün süreç içerisinde millete teşekkür etmemizi gerektiren bir şeydir. Hakikaten Kütahya özelinde de bizlere oy veren vermeyen bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.


NE YAPSALAR AK PARTİ’NİN KÜTAHYA’DA ALDIĞI OY ’UN 3’TE 1’İNİ DE ALAMIYORLAR
Seçim sırasında bilhassa muhalefetin pek çok zaman zaman her gün doğruluktan bahsederken her gün yalana başvuruyor olmaları pek çok ithamlarda algılarda bulunuyor olmaları hepimizi üzüyor. Bence artık şunu görmeleri lazım, her seferinde aynı yalanlarla aynı iftiralarla benzer şekilde yaptıkları şeylerin bunlara faydası olmadığını anlamaları lazım, fakat görüyoruz ki bunların bu huylarından vazgeçme ihtimalleri yok! Ne yapsalar AK Parti’nin Kütahya’da aldığı oy ’un 3’te 1’ini de alamıyorlar. Bence artık bazı şeyleri değiştirmeleri lazım, biraz daha milletten yana milletin değerlerinden yana, bilhassa doğruluktan yana olmaları lazım. Bu yalanları, bu algıları, bu iftiraları bir şekilde bırakmaları lazım” dedi.


AK Parti Kütahya Milletvekilleri 13. Cumhurbaşkanlığı ve28. Dönem Milletvekilliği seçimlerini kazasız belasız atlatıldığını ve AK Partiye oy veren vermeyen herkese teşekkür ettiklerini söylediler. AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı “ Bu ülke insanın umudu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ak Parti'dir. Bu ülkenin gerçeği, Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'dir” dedi.


AK Parti Kütahya İl Başkanlığının düzenlediği basın toplantısında halkın teveccühleri ile seçilerek Kütahya’yı temsil edecek olan 3 milletvekili seçimleri değerlendirdiler. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan vekiller “AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer “Türkiye'de AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın ve cumhur ittifakıdır” dedi.

MİLLETİMİZİN İRADESİ TECELLİ ETMİŞ VE SANDIĞA YANSIMIŞTIR
28. Dönem AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi hayırlara vesile olsun. Seçim herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden atlatılmıştır. Bizim için en önemli, en büyük kazanımlardan birisidir. Milletimizin iradesi tecelli etmiş ve sandığa yansımıştır. Seçimin sonucunda bu seçimin kazanını yine Cumhur İttifakı olmuştur. AK Parti olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur. Fakat seçim sisteminden kanundan kaynaklanan bir sebepten dolayı biliyorsunuz yüzde 50 artı birlik bir orandan dolayı seçim ikinci tura kalmıştır. Burada az önce de söylediğim gibi seçimin galibi yine Türkiye'de AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın ve cumhur ittifakıdır. 15 günlük süreç içerisinde tüm kamuoyuna durup dinlenme bazı şeyleri gözden geçirmek için bir fırsat diye düşünüyorum. Türkiye'mizin en başlarından beri söylediğimiz gibi Kütahya'mızın da sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde Cumhur İttifakı'nın liderliğinde bir yeni dönemde, yeni Türkiye yüzyılına iktidarına ihtiyacı vardır. Bu sebepten dolayı 15 günlük süre içerisinde bir düşünme yeniden çek etme zamanı olacağına ben inanıyorum” dedi.


DÖRT MİLLETVEKİLİMİZ CUMHUR İTTİFAKI'YLA TBMM'NE GİRMİŞTİR
AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer” Milletimizin iradesi parlamenter sistemden dönen kendini göstermişti. Bu noktada Meclis aritmetiğine bakıldığı zaman Meclis aritmetiğiyle Cumhurbaşkanı'nın aynı paralelde gitmesini arzu ediyor zaten seçmenimiz. Dolayısıyla hizmetlerin devamı, Türkiye'nin kaldığı yeni yüzyılında kaldığı yerden yoluna devam edebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın da 28 Mayıs sonrasına hep birlikte sizlerle beraber adım atacağımıza ben inanıyorum. Kütahya'mızdan 3 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bir milletvekilimizle Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere 4 milletvekilimiz Cumhur İttifakı'yla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Seçmenin sandığa yansıyan iradesini her zaman AK Parti okumuştur zaten. Milletin içerisinden çıkan bir partidir. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz de bize düşeni Kütahya olarak kutlayacağız. Kütahya'mıza yeni Türkiye Cumhuriyeti kaldığı yerden inşallah devam edecek. Yapılan seçimlerin sonucunda ben 85 milyon Türk vatandaşımıza teşekkür ediyorum. AK Parti'ye oy veren vermeyen Kütahyalı hemşerilerimize de gösterdikleri bu teveccühten dolayı seçimlerin kazasız belasız atlatılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Her ne kadar muhalefetten sandık başlarında çok gergin bir ortam oluşturulmuşsa ve Cumhur İttifakı da buna çekilmek istenmişse de. Bizlerin de gayretiyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan bu süreci atlattık” dedi.


BU ÜLKE İNSANIN UMUDU RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR
AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi. “Gerçekten baktığımız zaman yüksek katılımlı bir seçimi geride bıraktık. Gerek seçim öncesi dönem, gerek seçim günü herhangi bir kavga, gürültü olmadan huzur ortamı içerisinde seçimimizi gerçekleştirdik. Tabii baktığımız zaman içerideki ve dışarıdaki bir sürü müdahaleyi Kandil'e. Pennsylvania’ya Uluslararası medyadaki yapılan onca çalışmaya rağmen milletimiz basiretini, ferasetini ortaya koymuş ve sayın cumhurbaşkanımızı yine en yakın rakibini 2,5 milyon oy fark attırarak birinci sırada seçmiştir. Bu son şunu göstermektedir ki bugüne kadar yaptıklarıyla ve bundan sonra da yapacaklarıyla bu ülke insanın umudu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ak Parti'dir. Bu ülkenin gerçeği, Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'dir. Şimdi tabii Sayın Cumhurbaşkanımız bunu her zaman söylüyor. Biz AK Parti olarak her zaman eser ve hizmet siyasetini kendimize şiar ettik. Biz milletimizi, biz gücümüzü, milletimizden aldık. Bugüne kadar bu partiyi Sayın Cumhurbaşkanım bu noktalara getiren milletimizdi. Allah'ın izniyle biz şuna inanıyoruz ve biliyoruz ki 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimde de bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızı daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna da oturtturacaktır. Buna inancımız tamdır. Bizler de önümüzdeki bu süreçte 28 Mayıs tarihine kadar olan süreçte elimizden gelen bütün gücümüzle sahada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabii bu sonuçlar neticesinde Kütahya'mız bize ciddi bir sorumluluk, ciddi bir görev. Tevdi etti. Bize düşen de bundan sonraki süreçte önümüzdeki beş yıllık milletvekilliği döneminde Kütahya'mızın bize vermiş olduğu bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirebilmek. Sadece biz bu süreçte bize oy veren. AK Parti'ye oy veren AK Parti seçmeninin değil, tüm Kütahyalılara vekili olmak için, elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz inşallah.


TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARIMIZ MEMLEKETİNE SAHİP ÇIKIYOR
AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir toplantıda yaptığı açıklamasında şöyle dedi. Tabii 14 Mayıs 2023 seçimiyle ilgili günler boyunca yaptığımız bir çalışma var ki Türkiye'deki yapılacak olan en önemli seçim demiştik. Elhamdülillah o seçimi de kazasız belasız herhangi bir büyük olay yaşamadan temiz bir şekilde gerçekleştirdik ve bitirdik. Tabii yüzde doksan katılımla tüm Türkiye'de seçim yapıldı ki çoğu demokratik ülkeyiz diyen dünyadaki diğer ülkelerden kıyaslandığında çok korkunç bir katılım gerçekleşmiş oluyor. Diğer ülkelerde bu kadar katılım Millet iradesi yönetime yansımıyor. Ama Türkiye'de insanlarımız Türkiye'deki vatandaşlarımız memleketine sahip çıkıyor. Herkes kendi iradesini sandıkta bir şekilde beyan ediyor. Genel anlamda baktığımızda Türkiye'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı'nın seçimini 5 puan farkla birinci olarak kapattı. Vekil arkadaşlarımızın söylediği gibi seçim sistemindeki 50 artı bir kuralından dolayı tekrar ikinci bir seçim daha yapılacak ki inşallah 28 Mayıs'ta onu da başarıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar lider pozisyonunda cumhurbaşkanı pozisyonunda. Gerçekleştireceğiz” dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği