AİZANOİ ANTİK KENTİ’NDE TARİH YENİDEN CANLANACAK
300x250

Dünyanın ilk borsasına ev sahipliği yapan Aizanoi Antik Kenti’nin sahip olduğu farklı potansiyellerin tüm dünyayla buluşturularak şehre sosyal ve ekonomik değer sağlaması için Kütahya Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Vali Ali Çelik, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kentte incelemelerde bulunarak sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Görüntünün olası içeriği: gece, gökyüzü, açık hava ve doğa

SAKLI HAZİNELER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

Vali Ali Çelik; en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, dünyanın ilk borsası, dünyada benzeri olmayan stadyum tiyatro kompleksi, Kibele Kutsal Alanı, odeonu, agorası ve hamamlarıyla geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Aizanoi Antik Kenti’nin

yapılan çalışmalarla 2021’den itibaren yeniden canlanacağını söyledi.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, köprü, açık hava, su ve doğa

AİZANOİ 2021’DEN İTİBAREN YENİDEN CANLANACAK

Yöre halkının da dahil edileceği projelerin tamamlanmasıyla Aizanoi’nin cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Vali Ali Çelik, “Kaybedecek vaktimiz yok. Aizanoi’deki antik ve sosyal dokuyu bütünleştirerek yerli ve yabancı turistlerin burada daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacak şekilde planladığımız çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlama gayretindeyiz” dedi.

Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, açık hava, doğa ve su

KAYIKLAR YENİDEN YÜZECEK

Roma köprülerinin yer aldığı Penkalas Çayı’nda tıpkı antik çağdaki gibi kayıkların yüzdürüleceğini belirten Vali Çelik, Penkalas Çayı Projesi’nin 2021 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Görüntünün olası içeriği: ayakta duran insanlar, gökyüzü, açık hava ve doğa

VALİ ÇELİK’TEN SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZA MAMA DESTEĞİ

Zeus Tapınağı’nın yer aldığı alanda incelemelerde bulunduğu esnada gördüğü sokak köpeği ve 6 yavrusunu da elleriyle besleyen Vali Ali Çelik, “Onlar bizim sokaklardaki dilsiz can dostlarımız. Özellikle kısıtlamaların olduğu günlerde evimizin önüne bırakacağımız bir kap su ve mamayla onların ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Dostlarımıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, çim, açık hava ve doğa

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği