AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YENİ BİNASINDA HİZMETE BAŞLADI
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi törenle hizmete açıldı. Törende konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya’ya modern bir sağlık tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, merkezin özelliklerinden bahsetti.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Açılış törenine başta Kütahya Valisi Ali Çelik olmak üzere protokol üyeleri, öğretim elemanları, personeller ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. KSBÜ Rektörü Kavuncu sözüne trafik kazası geçiren KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Berceste Güler’e geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Rektör Kavuncu, merkez ile birlikte hekim ve personel sayısında da ciddi bir artış olduğunu vurgulayarak, Kütahya’ya 8 uzmanlık alanında 3. basamak sağlık hizmeti verecek yeni bir sağlık tesisi kazandırdıklarını belirtti.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, sahnedeki insanlar ve açık hava

“MERKEZİMİZ SGK İLE ANLAŞMALI”

KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin, SGK ile anlaşması olduğunun altını çizen Rektör Kavuncu, “Bu kapsamda hastalarımıza hizmet etmekten memnuniyet duyacağımızı bildirmek isteriz. Bununla birlikte önemli bir diğer hedefimiz yurt dışından da hasta alabilmek. Yani ilimizde diş hekimliği alanında sağlık turizmini başlatmaktır. Bunun termal sağlık turizmi ile de bütünleşeceğini ve tamamlayıcı bir unsur olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle SGK’nın yanı sıra özel sağlık sigortaları ve aracı kuruluşlarla da görüşmelere başlamış bulunmaktayız.” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, sahnede ve açık hava

MERKEZDE BİRÇOK YENİLİK BULUNUYOR

Merkezin özelliklerinden bahseden Rektör Kavuncu, “Bir üniversite hastanesinin gerektirdiği donanım, cihaz ve ekipmana sahip olan merkezimizde; dental tomografi ve ultrason cihazı gibi ileri görüntüleme yöntemleri, 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel protez yapımı gibi teknolojik imkanlar bulunmaktadır. İmplant uygulamalarının yanı sıra Ağız Çene Diş Cerrahisi Biriminde bazı kanser türlerinde cerrahi işlemler yapılmakta, gerektiğinde Evliya Çelebi Hastanesinin ameliyathaneleri de kullanılmaktadır. Protez Kliniği ile KSBÜ KBB öğretim üyeleri ile iş birliği içinde hastalarda kanser ameliyatlarından sonra oluşan defektler için özel protez ve plaklar düzenlenmektedir. Daha birçok yeni özellik bulunmaktadır.” şeklide konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

KSBÜ Rektörü Kavuncu hastane için emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz için çizdiği ‘Yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunumu’ vizyonu ve bunun gerçekleşmesi için sağlanan bütçe imkanları için teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Merkezimizin açılması için gerekli finansmana ulaşmamızı sağlayan T.C. Strateji Başkanlığı Başkanı ve bürokratlarına, Hazine ve Maliye Bakanlığımıza, Ankara ziyaretlerimizde bize eşlik edip desteklerini esirgemeyen Sayın Milletvekillerimize, binanın kiralanması esnasında bize kolaylık gösteren Belediye Başkanımız Sayın Alim Işık’a, ildeki çalışmalarda koordinasyonu sağlayarak destek olan Sayın Valimize teşekkür ederim. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Başhekimimiz, daire başkanlarımız, müdürlerimiz ve tüm personellerimize teşekkür ederim. Merkezimizin nice hastalara şifa olması temennisi ile tesisin hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, şapka ve açık hava

VALİ ÇELİK: KÜTAHYA ÇOK KIYMETLİ BİR SAĞLIK TESİSİ KAZANDI

“Kütahya çok kıymetli bir sağlık tesisi kazandı.” diye belirten Vali Çelik şunları söyledi: “Koronavirüs salgının bizleri etkilemiş olduğu ve toplumsal, bireysel anlamda hayatımızı ne şekilde değiştirdiğini, güçlü bir sağlık altyapısının hem toplumsal anlamda hem de bireysel anlamda ihtiyaç duyduğumuz en temel unsur olduğunun; üzerini, altını, sağını, solunu çizerek iyice öğrenmiş bulunuyoruz. İyi ki ülkemizde hem sağlık altyapısı hem de sağlık çalışanlarımızın kapasiteleri, nitelikleri ve eğitimleri bu süreci atlatmamıza büyük bir destek verdi. Şu anda buna katma değer katacak, başka bir unsur olan, hepimizin bazen tırnağımız acısa aklımız, canımız oradadır lafıyla diş ağrısına da vurgu yaptığımız özel bir alan olan KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kütahya bu anlamda çok kıymetli bir altyapı yatırımı, sağlık tesisi kazanıyor. Bunun anlamını uygulamaya geçtikten sonra herkes bireysel anlamda daha iyi anlayacak.”

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, çiçek ve açık hava

MİLLETVEKİLİ GAZEL: ŞEHRİMİZ ADINA GÜZEL BİR KAZANIM OLDU

Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise törende yaptığı konuşmada, “Yaklaşık bir sene önce ya da biraz daha uzun süre önce Rektör Hocamız böyle bir projeden bahsetti. Ben de gerçekten heyecanlanmıştım çünkü diş hekimliği fakültesinin o zamanki yeri Dumlupınar Üniversitesi kampüsünün içerisindeydi, vatandaşımızın ulaşım imkanları biraz zordu ve herkes o imkanlardan faydalanamıyordu. Bu merkez ile birlikte vatandaşlarımızın çok kolay bir şekilde buradaki hizmetlerden faydalanabileceği bir ortam olacak. Güzel bir kazanım oldu şehrimiz adına. Bu vesileyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörümüz Vural Kavuncu Hocama teşekkürü bir borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra protokol tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Ardından binanın içi gezilerek, diş hekimleri ve personeller tarafından konuklara bilgilendirme yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği