ADLİ BİLİMLER SEMPOZYUMU BAŞLADI
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) Adli Bilimler Sempozyumu Açılış Programı gerçekleşti.
Açılış programına T.C. Kütahya Valisi Ali Çelik, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Kazım Uysal, protokol üyeleri, emniyet mensupları, akademik ve idari personel, basın mensupları ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Bir bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Program Ferace Zeybeği gösterisi ve müzik dinletisi ile başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi.
KSBÜ Adli Bilimler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Harun Şener yaptığı konuşmada, Türkiye’de devlet üniversitelerinde KSBÜ Adli Bilimleri Bölümünün bu alanda ilk olduğunu belirterek, bölüm hakkında bilgi verdi.
Sempozum Başkanı ve Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği (AKTOD) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ise adli bilimlerin dünyada gelişmekte olan bir alan olduğunu vurgulayarak, sempozyumun öneminden bahsetti.
Bir 8 kişi görseli olabilir
REKTÖR KAVUNCU: ADLİ BİLİMLER ALANINDA ULUSLARARASI STANDARTLARDA PERSONEL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu adli bilimler alanında duyulan ihtiyaç konusunda bilgi vererek, “Dünyada gelişmekte olan bu alan ile ilgili yeni yöntemlere, yeni kavramlara ihtiyaç var. Artık suçun tanımı değişti. Bunları da araştırma kurumları yapar. Biz de üniversite olarak bu alana katkı sunmak istedik. Daha önce İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile görüştüğümde, 'Hocam bu alanda çalışmalar gerçekleştirin.' dedi. Biz de o doğrultuda başladık. Gerekli altyapıları hızla tamamlıyoruz. Ülkemizde bu alanda yeni bir meslek grubu oluşuyor. Nereye varmak istiyoruz? Adli bilimler alanında uluslararası standartlarda iyi personel yetiştirmek istiyoruz.” dedi.
VALİ ÇELİK: ADLİ BİLİMLER ALANINDA NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA İHTİYACIMIZ VAR
Kütahya Valisi Ali Çelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Devletlerin varoluşunun en temel yaklaşımlarından birisi insanlarının güvenlik arayışıdır. Çok sık kullanılan tabir son dönemlerde, özellikle adli yargı mercilerinde suçla mücadele ederken ya da suçu kişiyle ilişkilendirirken delilden suçluya gitmek, suçu delillendirerek ortaya koymaktır. Bu insanlığın en temel yaklaşımı olan güvenlik arayışının vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Bugünün dünyasında özgürlükler, haklar kavramının da hepimiz için ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi, adli bilimler üzerine çalışılması gereken bir alan. Üzerine yoğunlaşılması gerek bir alanın geliştirilmesine ilişkin bu sempozyumdayız. Adli bilimler alanında nitelikli insan kaynağına çok ciddi ihtiyacımız var. KSBÜ Adli Bilimler Bölümü bu alandaki açığı kapatmak için başlangıç olacak.”
Konuşmaların ardından emniyet mensuplarının stantları gezilerek, bilgi alındı. Sempozyum iki gün sürecek.
Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilirBir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ UNIVERSİTES TIP FAKULTES FAKU KRIMINAL YERI POLİS' görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği