68 YILLIK OKUL  İÇİN YIKIM KARARI
300x250

Halk arasındaki Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili yıkım kararı çıktı. Okul boşaltılırken, yapımı için bakanlıktan izin bekleniyor

1945 yılında Orta Sanat Okulu olarak kurulan ve 1952 yılında Abdurrahman Karaa Bulvarındaki şimdiki yerine taşınan Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) yetiştirdiği binlerce öğrenciye meslek öğretti. Okul, gerek yetiştirdiği önemli isimler gerekse de tarihi ile de Kütahya’nın bir dönemine tanıklık etmiş durumda. Okulun bulunduğu mevcut yerin yıkım kararının çıkması ile birlikte okul tamamen boşaltıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit yaptığı açıklamada yapım için bakanlıktan izin beklediklerini söyledi.

OKULUMUZU YIKIM İÇİN BOŞALTTIK

Başyiğit “ Halk arasında Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımı için yıkım kararı var. Okulumuzu yıkım için boşalttık. Yapım için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin bekliyoruz. O izin geldiğinde kamuoyu ile paylaşım yapacağız. Şu an için net olan bir şey yok” ifadelerini kullandı.

KAMUOYU YEŞİL ALAN İSTİYOR

38 bin metrekarelik alanı ile şehrin ortasında kalan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinin nasıl değerlendirileceği konusu kamuoyunda ve sosyal platformlarda tartışmaya açıldı. Eski mezunlar okul arazisi yerine yeşil alanın korunarak park yapılması ve içerisinde de sosyal donatıların yer almasını isterken, bazı mezunlar ve vatandaşlar ise yine eğitim alanında kullanılabilecek ancak okul yerine modern binalar yapılarak gözlem evi, bilim araştırmalarının yapılabileceği alan olarak kullanılması fikrini ortaya atıyorlar.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği