3338 öğrenciye gıda güvenilirliği ve israfı eğitimi verildi
300x250

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2019 yılında 37 ilköğretim ve ortaöğretim kurumunda düzenlenen "Gıda Güvenilirliği ile Gıda İsrafı" konulu eğitimlere 3338 öğrenci katıldı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü talimatıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı" konulu eğitimler 2019 yılı planı dâhilinde Kütahya'da tamamlanmıştır. Bu kapsamda İl Merkezinde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Merve Söyler ve Kübra Özer tarafından, İlçelerde ise Gıda Kontrol Görevlileri tarafından 37 okulda eğitim faaliyeti düzenlendi.

     2019 yılında gerçekleştirilen eğitimlere 3338 öğrenci katılım sağladı. Düzenlenen eğitimlerde güvenilir gıda, gıda hijyeni ve kişisel hijyen, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdalarımızı saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, kahvaltının önemi, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, gıda etiketi okur yazarlığı ve Alo 174 Gıda Hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği konuları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

     Ayrıca Emine ERDOĞAN himayelerinde, Bakanlık koordinasyonunda ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde gıda kayıp ve israfının azaltılmasına yönelik olarak "GIDANI KORU" isimli büyük çaplı uluslararası kampanya için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda eğitimlerde, çocukların geleceğimiz olduğu bilinciyle gıda güvenliğinin yanında gıda kayıpları ve israfının azaltılması konusunda çocukların da kuruma destek vermesi istenmiş, tüketim aşamasında gıda israfını azaltmada yediden yetmişe herkesin sorumlu olduğu hatırlatılarak, anne, baba ve aile büyüklerinin yönlendirilmesinin önemi anlatıldı. Gıda israfının Türkiye ve dünyadaki boyutu ve nasıl azaltılacağı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bu çalışmaların ilerleyen tarihlerde tekrarlanacağını, hedefin küçük yaşlardan itibaren 'Güvenilir Gıda Tüketimi' bilinci aşılayarak sağlıklı nesiller yetiştirmek ve gıda israfına karşı bilinci nesil yetiştirmek olduğunu bildirdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği