30 AĞUSTOS ZAFER’İNİN 100. YIL COŞKUSU
300x250

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği, 30 Ağustos 1922’de kesin zaferle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesinin 100. yıl dönümü, Kütahya’da büyük bir gururla kutlandı. Törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu katılım sağladı.

Zafer Havalimanında il protokolü tarafından karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu törenlerin yapıldığı Zafertepe tören alanına geçti.

Törenler, ilk olarak Zafertepe Anıtı’na Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ali Çelik, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kütahya Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz ve Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve göndere Türk Bayrağı çekildi.

Törenler daha sonra Zafertepe tören alanında, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Dr. Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın tören birlikleri denetlenerek, halkın bayramı kutlaması ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu. Törende vatandaşlara hitap eden Kütahya Valisi Ali Çelik, “Bugün buraya 81 ilimizden gelen vatandaşlarımız, gençlerimiz, muharip gazilerimiz, Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılını bir arada yaşamak isteyen vatandaşlarımız burada buluştu. Buraya gelmenizden dolayı Kütahya adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Bugün şeref ve istikbalimizin kurtarıldığı Kütahya’da Büyük Zafer’in 100. yılına ulaşmanın haklı gururunu, bu coşkunun etrafında kenetlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Anadolu'ya geldiğimiz günden itibaren bu kutlu coğrafyada şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Bir yandan yeni bir medeniyeti inşa ederken gün oldu Haçlı taarruzlarıyla karşılaştık, gün oldu Moğol zulmüyle uğraştık. Yemen'de, Trablusgarp'ta, Allahuekber Dağları'nda, Çanakkale'de, Kıbrıs'ta vatan uğruna, iman, istiklal uğruna geri adım atmadık. Millet olarak hiçbir zaman duruşumuzdan asla taviz vermedik. Bu kutlu yürüyüşümüzden hiçbir şekilde vazgeçmedik. Tıpkı bugün olduğu gibi. Bugün de içeride ve dışarıda maruz kaldığımız pek çok oyuna, pek çok badireye rağmen kararlılıkla yolumuza devam ettik, devam ediyoruz” dedi.

Törenler, Yücel Arzen Konseri, Solo Türk gösterisi, Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği gösterisi ve tören birliklerinin geçişi ile son buldu.

Törenlere, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ali Çelik, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Kütahya AK Parti Milletvekilleri İshak Gazel, Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, CHP Kütahya Milletvekili Dr. Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Türkiye’nin farklı illerinden gelen Gazeteciler Cemiyet Başkanları, Türkiye’nin tüm illerinden gelen gaziler, şehit yakınları, siyasi parti il temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği