25 Eylül Dünya Eczacılık Günü
300x250

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde; sağlığın ve dolayısıyla sağlık sektörü çalışanlarının hayatımızda ne anlamlara geldiğinin daha iyi idrak edildiğini üzülerek görmekteyiz. Bu süreçte kaybettiğimiz meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm dünyada ortak bir Eczacılık Günü olarak belirlenmiş olan bu önemli günümüzü buruk bir şekilde karşılıyoruz. Fakat umutsuz değiliz.

Buradan kamuoyuna söylemek istediklerimiz var:

Öncelikle eczaneler 1. Basamak Sağlık Kuruluşudur ve eczacınız da eczane teknisyenleriniz de sağlık çalışanlarıdır. Eczacınız size yalan söylemez. Bir ilacın veya bir aşının bulunamadığını, henüz kullanıma sunulmadığını ya da reçetesiz size veremeyeceğini söylüyorsa doğrudur.

Eczacınız size sahte ürün satmaz çünkü eczanelerde satılan vitamin, gıda takviyesi, bebek maması gibi ürünler de resmi yollardan tedarik edilmekte ve belirli aralıklarla denetlenmektedir.

Eczacınız Eczacılık Fakültesi’nden mezun olurken “hastanın sağlığını baş kaygısı olarak telakki edeceğine, din, milliyet, ırk, parti ve sosyal sınıf farklarının vazifesi ile vicdanı arasına giremeyeceğine” dair yemin etmiştir.

Eczacınız fahiş fiyatla satış yapmaz çünkü ülkemizdeki eczanelerin büyük çoğunluğu, satışlarının büyük çoğunluğunu Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yapmaktadır ve bir eczacı, ilaç dışında bir ürünün alış satışından kazanacağı cüzi kar için eczanesini de, meslek yeminini de tehlikeye atmaz.

Unutmayın! Kullandığınız ilaçlar size özeldir. Şu dönemde özellikle vitaminlere, gıda takviyelerine ve bitkisel destek ürünlerine olan talepte bir artış söz konusudur. Hekiminize ve eczacınıza danışmadan bu tür ürünleri kullanmanız vücudun hastalıklara aşırı tepki vermesi gibi olumsuz durumlara yol açabilir. İnternet üzerinden satışı yapılan, içinde ne olduğu kontrol edilmeyen ürünleri kullanmanız sağlığınızı tehlikeye atabilir.

Unutmayın! Eczacınız en yakın sağlık danışmanınızdır.

Eczacınıza güvenin!

35. Bölge Kütahya Eczacı Odası

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği