2020 yılı yatırım yılı olacak
300x250

Kütahya Belediyesi 510 milyon TL'lik 2020 yılı bütçesini Belediye Meclisinde onaylamaya hazırlanıyor. 2020 yılında toplam bütçenin üçte birini ( 173 milyon TL ) yatırımlara ayırdıklarını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, vizyon projelerin de yer aldığı 7 önemli projenin yapımına başlayacaklarını söyledi. 

Gazete 43'ün haberine göre Kütahya Belediyesi, Başkan Prof. Dr. Alim Işık'ın vizyon projelerinin de yer aldığı bazı yatırımların inşasına 2020 yılında başlıyor. Başkan Işık " şu anda Belediye Kültür Sarayının bulunduğu binayı yıkacağız ve oraya bir Kültür Merkezi projemiz var. Alt katları konferans ve sergi salonları, önünde de amfi tiyatro ile üstünde kütüphane olacak. Vazo Kulemizin yapımına başlayacağız. Üçüncü olarak Zafertepe mahallemize yapmayı planladığımız Bilim Merkezi projemize de 2020 yılında başlayacağız. Ama en önemlisi de Kanal Kütahya projemiz. Kanal Kütahya'nın birinci etabına ilk kazmayı vuracağız. Vizyon projelerimizin önemli bir kısmına 2020 yılında başlayacağız. İnşallah Zafer Meydanı projemiz yakın bir zamanda ihaleye çıkacak. İl Özel İdaremizle beraber yürüteceğimiz protokol çerçevesinde altı otopark, üstü çok güzel bir meydan olacak şekilde yeniden düzenleme yapacağız. Millet Bahçesi projemiz zaten başladı, orada harcamamız olmayacak. TOKİ'ye buranın tamamını yaptırmayı planlıyoruz.Şehzadeler Parkında da sportif olta balıkçılığı projemiz var"

2019 bütçesinin borçlanmayı öngören bir bütçe olması sebebiyle yatırımları ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık " Gerçekleşen değerlere baktığımızda Belediyenin borçlanma imkanının olmadığını gördük. Çünkü İller Bankasından bile kredi çekme imkanımız kalmamıştı. Borçlanma kalemini sildik ve elimizdeki gelire göre bir harcama planlaması yaptık. Bugüne kadar denk bütçeye kavuşmak için çok çaba sarfettik. Bu borçlanmayı öngören bütçe nedeniyle yapmayı düşündüğümüz yatırımları ötelemek zorunda kaldık. Şu an geldiğimiz nokta itibarıyla ilk 7 ayda 130 milyon TL'ye yakın borç ödedik ve denk bütçe hedefimize ulaştık" diye konuştu. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği