KÜTAHYA'DA 142 BİN 190 DOĞALGAZ ABONESİ VAR
300x250
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay ve İdari Mali İşler Müdürü Fatma Özorak bir basın toplantısı ile açıklamalarda bulundular.
İşletme Müdürü Muammer Ay “Ön ödemeli kartlar ile alım yapılması durumunda tüketim tarihi ile doğal gaz alımı ve kullanım esnasındaki doğal gaz fiyatlarında yaşanan artışlardan kaynaklanan adil faturanın aboneye yansıtılması kanuni düzenleme gereğidir. Sayaçlarda doğal gaz depolama imkânı yoktur. Mekanik sayaçlardaki kullanıma göre kullanıldıkça ücret oluşmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Çinigaz A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay ve İdari Mali İşler Müdürü Fatma Özorak Kamuoyunda yanlış bilinen hususlar hakkında bir basın toplantısını düzenledi. Toplantıda son yapılan kanuni düzenleme ile Devletin Elektronik Sayaçtan Mekanik Sayaçlara geçiş için 6 taksitle Güvence Bedeli ödeme imkânı getirildiğini ve bunun üzerine Şirket olarak maliyet farkını üstlenerek Mekanik Sayaca geçecek abonelere 6 taksitte Çinigaz’dan şeklinde destek olarak Güvence - Depozito - Bedelini 12 taksitle ödeme için Ağustos 2022 sonuna kadar geçerli kampanya başlattıklarını ifade ettiler.

KÜTAHYA’DAN VİYANA’YA OLAN MESAFEDEN FAZLA DOĞAL GAZ BORU HATTI DÖŞENDİ
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay “Aile şirketlerimizin 47 yıllık geleneğinden yola çıkarak alt yapı yatırımlarına alın teri ve teknik çalışmalarla Çinigaz olarak devam etmekteyiz. Çalışmalarımızda güvenliği, kaliteyi, güveni, dürüstlüğü ve sade bir yaşam benimseyen kurucu ailesinin felsefesini Çinigaz ilkeleri olarak benimseyerek teknik ve kanuni kurallara uyarak kaliteli bir şekilde sadece işimizi yapmaya, aynı zamanda insanımıza istihdam, ülkemize alt yapıda sermaye yatırımları kazandırmaya ve devletimize vergilerimizi zamanında ödemeye devam ediyoruz. Çinigaz olarak, bugün itibariyle devletimize tek bir kuruş vergi borcu ve doğal gaz alımlarından kaynaklı BOTAŞ’a borcumuz bulunmamaktadır. Çinigaz alt yapı ve dağıtım sistemi yatırımlarında ve işletilmesinde değişmez 3 kuralımız veya olmazsa olmazımız vardır. Doğal Gaz Arz Güvenliği, Doğal Gaz Dağıtım Güvenliği, Kütahyalı Doğal Gaz Abonemizin Güvenliği, Çinigaz tarafından Kütahya genelinde Kütahya’dan Viyana’ya olan mesafeden fazla doğal gaz boru hattı döşendi. Toplam Şebeke uzunluğu 1875 km’dir. (30 Haziran 2022 itibariyle, 1.886 km, boru hattı döşendi. Bunun 182.956m Çelik, 1.211.153m PE ana hat ve 491.398m servis hatlarıdır.) Kütahya doğal gaz dağıtım hattının abonelere ulaştırılması için 2004-2021 yılları arasında 75 milyon dolarlık yatırım yapılmıştır. Çinigaz tarafından doğal gaz hattı döşeme çalışmalarında Bir milyon tondan fazla toprağın kazı, hafriyat ve kapatma çalışmaları Kütahyalı hemşerilerimizi büyük sıkıntılara sokmadan yapıldı” dedi.
ÇİNİGAZ DOĞAL GAZ ABONE SAYISI 142 BİN 190’DIR
Türkiye genelinde doğal gaz abone sayısı 18,5 milyondur. Çinigaz doğal gaz abone sayısı; 136.678’zi konut, 47’si sanayi kuruluşu ve 5.465’şi işyeridiğer abone grubu olmak üzere toplamda 142.190’dir. Kütahya 578.640 kişilik nüfus ile Türkiye’de nüfus bakımından 38. sıradadır. Çinigaz mevcut abone sayısı ile doğal gaz dağıtım şirketleri arasında 32. sırada bulunmaktadır. Kütahya il nüfusunun (7 ilçe ve iki belde toplamı 528.136 kişi) %91,27’sinden fazlasının yaşadığı bölgelere doğal gaz ulaşımı sağlanmıştır. Abone başına 13 metreden fazla doğal gaz hat uzunluğu bulunmaktadır. Kütahya genelinde konutta kullanım oranı %85, Sanayide %90 ve işyerlerinde ise %90 oranındadır.
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş Elektronik Sayaçtan Mekanik Sayaçlara geçiş için yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Çinigaz A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay ve İdari Mali İşler Müdürü Fatma Özorak kampanyanın detaylarını düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdular.
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay ve İdari Mali İşler Müdürü Fatma Özorak ayrıca vatandaşlar arasında yanlış bilinen bazı hususların olduğunu ve bunların doğrularını kamuoyuyla paylaşılarak bilgi kirliliğinden kurtulmasını ifade ederek açıklamalarda bulundular.
KÜTAHYA’DA 29 BİN 879 ABONE ÖN ÖDEMELİ KARTLI SAYAÇ KULLANMAKTADIR
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay “Kütahya genelinde abonelerin %21’i oranında 29.879 abone ön ödemeli/elektronik kartlı sayaç kullanmaktadır. Türkiye genelinde elektronik ön ödemeli veya elektronik kartlı sayaç uygulaması sadece birkaç ilde sınırlı sayıda bulunmaktadır. Başlangıçta abonelere kolaylık sağlayacağı düşünülen ön ödemeli sayaçların sonradan ortaya çıkan arıza problemleri nedeniyle abone memnuniyetini azaltan yönleri öne çıkmıştır. Kütahya’mızda şikâyete konu olan durumların yüzde doksandan fazlası elektronik kartlı sayaçların manyetik kartlarının sık arızalanması, ön ödemeli kartlarla doğal gaz alanlar için doğal gaz fiyatındaki artışların kanuni uygulama kapsamında fark faturalarının çıkartılıyor olması abonelerde usulsüz işlem yapılıyor algısı oluşturmaktadır” dedi.
AĞUSTOS AYI SONUNA KADAR 12 TAKSİTLE ÖDEME İMKÂNI
Tüketicilerin elektronik kartlı sayaçların sık arızalanması ve adil faturası gibi şikâyetleri nedeniyle son yapılan kanuni düzenleme ile Devletimiz Elektronik Sayaçtan Mekanik Sayaçlara geçiş için 6 taksitle Güvence Bedeli ödeme imkânı getirildi. Şirket olarak maliyet farkını üstlenerek Mekanik Sayaca geçecek abonelere 6 taksitte Çinigaz’dan şeklinde destek olarak Güvence - Depozito - Bedelini 12 taksitle ödeme için Ağustos 2022 sonuna kadar geçerli kampanya başlattık. Çinigaz 89 kişilik kadrosu ile hizmet vermektedir. Çinigaz olarak 2004-2021 yılları arasında doğrudan ve dolaylı toplamda 3 Bin 240 kişiye istihdam sağlanmıştır. Çalışanların aileleri ile beraber dikkate aldığımızda 9Bin 720 kişilik bir geniş aile olunmuştur. Çinigaz ile beraber çalışan bölgemizde iç tesisat ve servis hatları sertifikası sahibi yetkili 43 firma faaliyet göstermektedir.
KÜTAHYA GENELİNİN DOĞAL GAZ TÜKETİMİ 554 MİLYON METREKÜP’TÜR
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay “ Kütahya genelinin doğal gaz tüketimi 554 milyon m3’tür. Çinigaz’ın kendi dağıtım ve satışı 322 milyon m3. (2021 yılında BOTAŞ’a 322 milyon m3 doğal gazın karşılığı olarak 679 Milyon 602 Bin 463TL doğal gaz bedeli ödemesi yapılmıştır.) Ayrıca BOTAŞ tarafından Çinigaz hattını kullanarak abonelere satışı yapılan doğal gaz 233 milyon m3’tür. 2021 yılında toplam tüketimin %24’ü konutlarda, %5’i işyerlerinde, %71’si ise sanayi tesislerinde gerçekleşmiştir. Çinigaz Doğal Gaz AŞ’nin Kütahya performans Değerleri; Doğal Gaz Acil 187 çağrılarında; Acil ihbarlar (yangın, patlama, hat hasarı, gaz kaçağı) ortalama ulaşım süremiz 8,62 dakikadır. Acil olmayan ihbarlar (gaz yokluğu, bilgi sorma, gaz yükleyememe, sayaç-modül arızası, kazı) Acil olan veya olmayan ihbarlarda Çinigaz her yıl, her ay kendi rekorlarını kırmaktadır. Doğal Gaz Acil 187 merkezine gelen çağrıların %75’ne ortalama 10 dakikada ulaşılmaktadır. Doğal Gaz Acil 187 çağrılarında abonenin adresinde verilen hizmetlerin (sorunların çözüm süresi) ortalaması 12 dakikanın altındadır. Çinigaz Merkez Ofisinde bekleme süresi ek hizmet binamızın devreye girmesi ile bekleme + işlem sürelerinin genel ortalaması 16 dakikadır. Bekleme sürelerinin azaltılması için randevu hattı oluşturuldu. Abonelerin zorunlu olmayan haller dışında Çinigaz ofislerine gelmeden uzaktan çözüm için abonelerimiz teşvik edilmektedir. Uzaktan çözüm için abonelerimizin bilgilendirilmesi çalışmaları kapsamında;, ofis danışma hattı, web sayfasından canlı yardım ve WhatsApp ile Foto Fatura hizmeti gibi birçok uygulamayı halkımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz). Kütahya’mızda Çinigaz alt yapı sistemlerinden kaynaklı doğal gaz kesintisi 0 adet/yıl. 17 senedir 7/24 planlı ve plansız gaz kesintisi yapılmadan hizmet verilmesi tesis edilen yatırımların yedekli ve alternatif beslenmeli olmasından kaynaklanmaktadır. Diğer kurumların hatalı müdahalesi kaynaklı kesintiler 136 adet/yıl. İç tesisattaki cihazlar (5,5 şiddetindeki ve üzerindeki depremlerde devreye giren Deprem vanası, kombi arızası, ocak arızası) kaynaklı kesintiler 10.945 adet/yıl. Kütahya genelinde günlük 30 adetten daha az. Mekanik sayaçlara ait fatura ödemeleri anlaşmalı bankalarımız üzerinden yapılabilmektedir. Elektronik kartların gaz dolumu için Çinigaz elektronik kart dolum istasyonlarından yapılabilmektedir. Çinigaz Kart Dolum Bedeli almamaktadır” ifadelerine yer verdi.
KÜTAHYA MERKEZDE 5 FARKLI NOKTADA ÜCRETSİZ DOLUM İSTASYONLARI VARDIR
Kütahya merkezde 5 farklı noktada ücretsiz dolum istasyonları vardır; 1. Çinigaz Merkez Ofisi (eski belediye sokak) kiosklar, 2. Kütahya Belediyesi girişinde kiosk, 3. Samanpazarı kiosk. 4.Yenidoğan Mahallesi ve 5.Servi Mahallesi Aktif Bank bağlantılı kuruluşu ve BDDK’dan sertifikalı N Kolay Ödeme Kuruluşu ve Finansal Mağazacılık A.Ş.nin (Tek Online), Sıra ve dolum sayıları Çinigaz tarafından devamlı takip edilmektedir. Kiosklarda %99 zamanda sıra 15 dakikanın altındadır. Çinigaz'ın kasasına giren herhangi bir kart dolum bedeli olmamaktadır. Diğer BDDK ve N-Kolay lisanslı yerler, müşterilerin tercihlerine göre çalışmaktadır. PTT Bank Şubelerinden elektronik kart dolumu yapmak üzere PTT program geliştirmektedir. Kütahya’da Çinigaz Olarak Güvenlik ve Kalite Artırmaya Yönelik Çalışmalar; 7 adet RMS-A tipi Basınç düşürme istasyonu, 50288 Servis kutusu, 88 bölge regülatörü ve ortalama yaşı 10 yıl olan 145000 doğal gaz sayacı hizmete alınmıştır. Personel eğitimi çerçevesinde eğitim çalışmaları yapmaktayız. Bu kapsamda Türkiye’nin seçkin eğitimcilerinden eğitim hizmeti almaktayız. Şirketimiz kalite çalışmaları kapsamında vatandaş memnuniyetini ölçmek için 2020 yılı başından bugüne kadar düzenli anketler yaptırmaktadır. Sahada görev yapan gündüz personelinin güvenlik ve kalite standartlarımız gereği sayısını artırmaktayız. Çinigaz, altyapı uygulamalarında projeye uygun imalat ASME B.31.8 şartnamelerine göre yapılmaktadır. Abonelik müracaatı sonrası ortalama 20 günde (bölgedeki alt yapı durumuna göre) sürede Çinigaz kadrolu teknik personeliyle, ana hat ve servis hattı ile servis kutusu montaj işlemlerinin mevzuat ve şartnamelere uygun olarak yapılmaktadır. Tüm altyapı işlerimiz, bünyemiz dışından kontrol firmasından bir personel tarafından denetlenmektedir. Sayaçlar düzenli olarak her ay kontrol edilmektedir. Abone bilgilendirmeleri düzenli olarak yapılmaktadır. İç tesisat projelerinin Bir Gün içinde incelenmesi yapılmakta, Gaz açma işlemlerini ortalama 3 günde yapılmakta, İkinci aboneliklerde ise 2 gün içinde gaz arzı sağlanmaktadır. Acil müdahale, bakım ve onarım hizmetleri için 7/24 hizmet veren 15 araç görev ve ekibi iş başındadır. Bakım-onarım faaliyetleri planlı olarak kalite standartları, şartname, yönetmeliklere uygun olarak proje ve tesisat kontrolleri güvenlik açısından yapılmaktadır. Altyapı çalışmalarında İSG kurallarına uygun olarak tedbirlerin alınması ve üçüncü şahıslara gelebilecek zararların önlenmesi için yapılan kazıların aynı gün içinde kapatılması yapılmaktadır. İşyeri ve işbaşı eğitimleri ile sektöre eleman kazandıran bir okul olduk. Bu kapsamda her yıl kombi ve iç tesisat firmalarının çalışanlarının sayısı artmaktadır.
ÇİNİGAZ, PİYASAYA VE PERSONELE MAAŞ ÖDEMELERİNİ ZAMANINDA YAPMAKTADIR
Çinigaz, piyasaya ve personele maaş ödemelerini zamanında yapmaktadır. Şirketimiz yerli ve yabancı kuruluşlar’dan ISO 27001, ISO 9001, ISO 18001, ISO 14001 ve ISO 10002 Kalite Belgeleri almaya hak kazanmış olup, söz konusu belgeler her yıl yeni denetimler ile yenilenmektedir. Yerli ve yabancı kuruluşlara, zorunlu olmadığımız halde finansal tabloların analizleri yaptırılarak rating notları alınmaktadır. Şirketimizin 2021 rating notu A+ ile “Kredi Kalitesi Çok Yüksek” seviyesindedir. Şirketimiz, tüm faaliyetlerinde etik değerlere bağlılığı önkoşul sayan, çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, ortaklar, diğer menfaat sahipleri ve kamuoyu ile ilişkilerinde dürüstlük, sorumluluk ve hakları temel esas almaktadır. Kütahya’da Çinigaz Sosyal Sorumluluk Çalışmaları; Şirketimiz sosyal sorumluluğunun, sosyal ve ekonomik hayatta rolünün bilincinde olup, faaliyetini sürdürürken toplumun ve ekonominin gelişmesi amacını da göz önünde bulundurmaktadır. ISO 14001 Çevresi Yönetim Sistemi kapsamında hazırlanmış olan prosedür ve talimatlara uygun şekilde çevre korumaya yönelik faaliyetler de bulunulmaktadır. Her yıl 2000 Ramazan kolisi muhtarlar aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaktadır. Amatör ve profesyonel spor kulüplerine (basket, futbol) antrenman ve maç malzeme yardımı yapılmaktadır. Çinigaz Doğalgaz Sevin Akdoğan İlkokulu yaptırılarak devletimize devredilmiştir.
DOĞAL GAZ FİYATINI BOTAŞ BELİRLEMEKTEDİR
Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay “Doğal Gaz Yanlış Bilinenler; Doğal gaz fiyatını Çinigaz belirlemektedir. Doğrusu: Doğal gaz fiyatını, gaz satın almakta olduğumuz Tedarikçi firma olan BOTAŞ belirlemekte olup, Çinigaz sadece EPDK tarafından belirlenen Sistem Kullanım Bedeli (SKB) ilave ederek satışını yapmaktadır. Abonelerden tahsil edilen bedellerin, SKB dışındaki bölümü, satın alınan gazın bedeli olarak her ay Tedarikçi kuruluş olan BOTAŞ’a ödenmektedir. Çinigaz ön ödemeli abonelere fark faturası çıkarmaktadır. Doğrusu; Ön ödemeli kartlar ile alım yapılması durumunda tüketim tarihi ile doğal gaz alımı ve kullanım esnasındaki doğal gaz fiyatlarında yaşanan artışlardan kaynaklanan adil faturanın aboneye yansıtılması kanuni düzenleme gereğidir. Sayaçlarda doğal gaz depolama imkânı yoktur. Mekanik sayaçlardaki kullanıma göre kullanıldıkça ücret oluşmaktadır. Çinigaz tarafından abonelerin kullanım karşılıkları BOTAŞ’a doğal gaz parası olarak ödenmektedir. BOTAŞ önceden parası alınmış sabit bedel ile ön-ödemeli doğal gaz satmamaktadır. Ancak kullanıldıkça güncel fiyatlarla faturalandırılmaktadır. Çinigaz Sayaç Bedeli almaktadır. Doğrusu; Sayaçlar Çinigaz’a ait olup sayaç bedeli alınmamaktadır. Mekanik sayaçlardan Alınan Güvence-depozito Bedelidir. Sadece abonelik sözleşmesinin imzalanması esnasında bir sefere mahsus alınır. Mekanik sayaç kullanan abonelerin, fatura borçlarını garanti altına alabilmek için depozito olarak EPDK tarafından her sene belirlenen sabit bedellerdir. Güvence Bedeli, sözleşme feshi hâlinde ilgili mevzuat çerçevesinde güncellenerek geri verilmek üzere KDV hariç tahsil edilmektedir. Doğal gazın kullanım amacına göre (pişirme ve/veya sıcak su, ısınma, pişirme ve/veya sıcak su + ısınma) mevzuatta belirtilen miktarda güvence bedeli alınır” dedi.
2004 YILINDA KÜTAHYA ÇİNİGAZLA TANIŞTI
Çinigaz A.Ş İşletme Müdürü Muammer Ay şirket hakkında verdiği bilgilerde şu ifadelere yer verdi. “ Çinigaz Doğalgaz AŞ; kökleri 1975 yılına uzanan aile şirketler grubunun üyesi olarak kuruldu. 13/01/2004 tarihinden itibaren 30 yıl süre ile Kütahya’da doğal gaz dağıtım ve satışı yapmak üzere (EPDK) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan lisans almış ve 2004 yılının ortalarında Kütahya Merkez’deki yatırımlarına kazma vurarak başlamıştır. 11.05.2006 tarihli kararı ile Gediz ilçesi, 12.10.2006 tarihli kararı ile de Tavşanlı ve Emet ilçeleri, 18.10.2012 tarihli kararı ile tepecik beldesi, 06.08.2016 tarihli kararı ile Çavdarhisar ilçesi, 24.01.2019 tarihli kararı ile Hisarcık ilçesi, 24.01.2019 tarihli kararı ile Simav ilçesi, 16.05.2019 tarihli kararı ile Kuruçay beldesi dağıtım lisansına dâhil edilmiştir. Ülkemizin en kaliteli doğal gaz alt yapısı diyebileceğimiz bir alt yapı Kütahya’mıza kazandırılmıştır.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği