13. Kütahya Tarım Fuarı açıldı
300x250
Kütahya'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen tarım fuarının açılışına katılan Vali Ali Çelik, sürdürülebilir gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Vali Çelik, konuşmaların ardından fuara katılan firmaları ziyaret etti ve traktöre bindi.
 
Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF), Kütahya Belediyesi Fuar Alanı’nda, bu yıl 13’üncü kez kapılarını açtı. Açılış törenine Kütahya Valisi Ali Çelik de katıldı. 
 
Gelişen tarım teknolojileriyle çiftçileri buluşturan fuara, bu yıl 170 firma ve 220 marka katıldı. 4 gün sürecek fuarı, 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
“Tarımsal politikalar entegre edilerek yönetilmeli"
 
Fuarın açılışında konuşan Vali Ali Çelik, tarımın sürdürülebilir gıda güvenliği için önemli bir dinamik olduğunu vurguladı. Vali Çelik, toplumların yüzleşeceği en büyük imtihanlardan biri olan gıda güvenliği konusunda tarımsal politikaların, çiftçilerin, ekosistemlerin ve su kaynaklarının entegre edilerek yönetilmesi gerektiğini belirtti. 
Vali Çelik, “Bunu yönetebilirseniz bu sizin için büyük güç olacak” dedi.
 
“Sürdürülebilir gıda rejimi için fuarlar ve teknolojinin köylüye anlatılması önemli”
 
Deprem ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yaşanan zorlukların, sürdürülebilir gıda rejiminin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, fuarların bilinçlendirme faaliyetleri ve teknolojinin köylüye anlatılması için önemli olduğunu söyledi. 
 
“Tüketerek değil, üreterek var olacağız”
 
Fuara katılan firmaların çiftçilere ve üreticilere faydalı olması temennisinde bulunan Vali Çelik, gelecekte var olmak için üretmenin önemli olduğunu ve tüketerek değil, üreterek var olabileceğimizi vurguladı.
 
Törende konuşan bir diğer isim de Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık oldu. Başkan Işık, tarım fuarlarının ve tarımsal üretimin Türkiye, dünya ve Kütahya için çok önemli olduğunu belirterek, tarımın ve diğer üretim alanlarının sürekli çalışması ve zenginleşmesi gerektiğini kaydetti.
 
Vali Çelik, konuşmaların ardından fuara katılan firmaları ziyaret etti ve traktöre bindi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği