100. YIL ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
300x250

Kütahya Belediyesi, 100. Yıl Kültür Sanat ve Gençlik Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerin açılışı, Kütahya Belediye bahçesinde Başkan Vekili Abdullah Damcı’nın açılış konuşması ile başladı.

Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı açılışta yaptığı konuşmasında “ Belediyemizin organize ettiği 2022 yılı 100. Yıl Kültür Sanat ve Gençlik festivaline hoş geldiniz. Bu sene 1922’den 2022’ye sloganı ile Kuruluşun ve Kurtuluşun şehri Kütahya’mızda etkinliklerimizin ismini 100. Yıl olarak koyduk. 31 Aralık 2022’ye kadar bütün kültür sanat etkinliklerimiz bu isimle yani 100. Yıl etkinliği adı altında yapılacaktır” dedi.

Başkan Vekili Damcı, konuşmasının devamında etkinliklerin 18 Mayısa kadar devam edeceğini ifade ederek, “Bu etkinliğimiz 18’ine kadar devam edecek olup, 18’inden itibaren belediyemizin önünde Kıraç konseri, 19’unda da Feridun Düzağaç konseri ile bu haftayı tamamlayacağız. Bu hafta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu temada hem kültür sanat etkinliklerimizi hem de Gençlik Haftası olması sebebiyle festivalimizi Kültür Sanat ve Gençlik Festivali adı altında yapmaya karar verdik. Kültür Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikte bizlere verdiği desteğinden dolayı paydaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. İnşallah havalar el verdiği sürece de bu sahnemiz burada kalacak. Akşamları da Kütahyalı sanatçılarımıza bu sahneyi teslim edeceğiz” dedi.

Başkan Vekili Abdullah Damcı’nın konuşmasının ardından Kütahya Belediyesi bahçesinde, Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezi sanatçıları,  Kütahyalı zanaatkarlar ve sanatçıların açtığı stantlar gezildi.

Açılış programına Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, MHP Kütahya KAÇEP’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hülya Öztürk, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Kütahya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arabacı, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Açılış programının ardından etkinlikler, Doç. Dr. Pınar Yazgaç’ın moderatörlüğünde, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü çini sanatçısı Dr. Mehmet Gürsoy, çini sanatçısı İsmail Yiğit’in katıldığı panel gerçekleşti.

Panelin ardından Kütahya Belediyesi Meclis Salonu fuaye alanında çini sanatçısı Mehmet Dumanlar’ın ‘Zamansız’ adlı çini sergisi açıldı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği