10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
300x250

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın kabul tarihi olan 10 Ocak’ın sektörde yaşanan sıkıntılar sebebiyle bayram değil dayanışma günü olarak kutlandığına dikkat çeken Başkan Sağlam, “Bilindiği gibi 10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve belki en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. Ancak günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma imkanları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu yüzden meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz” dedi. 
‘ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ’
Yerel gazetelerin sorunlarını en üst mercilere taşıma adına önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Sağlam, “Yerel gazetene sahip çık kampanyamızla hem yerelde hem de ulusalda çektiğimiz zorlukları dile getirmeye çalıştık. Bunun yanı sıra Türkiye genelinde tüm basın tek yürek olarak bir deklarasyon yayımladık ve resmi ilanlar, doğrudan temin ve iş dünyasının basına destek olması noktasında endişelerimizi dile getirdik. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında birlik ve beraberliğimizi sağladık. Gazetelerimize destek veren iş adamlarımızı ve firmalarımıza da teşekkür ziyaretlerimize başladık. Önümüzdeki günlerde de bu tarz ziyaretlerimiz devam edecek. Yerel basının ayakta kalması ve şehrin gelişmesinde itici bir güç olmaya devam etmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Kütahya’da tüm gazetecilerimizle bir toplantı yaparak SWOT analizimizi de çıkardık. İnşallah buradan çıkan sonuca göre yine birlik ve beraberlik içinde önemli adımlar da atacağız” dedi. 
“Kamu görevi yapan ve zor şartlarda geçinmeye çalışan tüm meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışma imkanı bulmasını diliyorum” diyen Başkan Erkan Sağlam, “Mesai kavramı gözetmeden gece gündüz zor şartlarda mesleğinin hakkını vermeye çalışan meslektaşlarımın gününü tebrik ediyorum. Toplumu en doğru şekilde bilgilendirmek için gecesini gündüzüne katan meslektaşlarımın yönetim kurulum adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuya iletilmesi, ilimizin ve ülkemizin tanıtılması gibi bir çok konuda önemli görevler üstlenen yerel basının aynı özveriyle görevini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği