KÜTAHYA MÜFTÜSÜ HÜSEYİN DEMİRTAŞ ' HER TÜR İNTİHAR VAKALARI İNCELENMELİ '
300x250
Türkiye Tıp Öğrencisi Enes Kara'nın intihar olayını tartışırken, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş "Her tür intihar vakaları incelenmeli" dedi ve  "Niye bir yere odaklanıyoruz ?" diye sordu. 
"İNTİHAR DEĞİL, İNTİHARLAR VAR.."diyen Müftü Demirtaş ,son yıllarda intihar vakaları arttı. İntihar olaylarını araştırmak ve derinlemesine çözümler üretmek gerekli." ifadelerini kullandı.
Müftü Demirtaş ""Son yıllarda intihar vakaları arttı. İntihar olaylarını araştırmak ve derinlemesine çözümler üretmek gerekli.
Kimsenin böyle bir derdi yok..Konu istismar ediliyor..!
Herkes , intihar konusuna kendi siyasal duruşu açısından bakıyor..
Konuya çözüm bulmak gayesi ile çalışanlar yok malesef..
Çocuklarımıza , gençlerimize malesef acıyan da yok..!
Sadece lafını etmek var..! Konu araç olarak kullanılıp araçsallaştırılıyor.. !
İki yüzlüsün hayat !
Maddi ve manevi hastalıklar tedavi edilmeli..
Anlamsızlık ve çaresizlik girdabına düşen insanımıza destek olmalıyız..!
Ülkemizde hergün ortalama 8-9 kişi intihar ediyor..!" açıklaması yaptı. 
Müftü Hüseyin Demirtaş İnternet Ansiklopedisi Wikipedia'da yer alan Türkiye'de intihar vakalarındaki artışa ilişkin bilgileri de paylaştı
Bir şunu diyen bir yazı 'Türkiye'de intihar Türkiye'de yaşanan intihar vakalarının istatistikleri Türkiye'de intihar, Türkiye'deki intihar istatistiklerini kapsar. Türkiye'de 2002 ile 2019 yılları arasında 53.425 kişi intihar etmiştir.l1 Türkiye'deki intiharların bilinen en yaygın sebebi hastalıktır.[2] TÜİK verilerden yola çıkarak 2012'der itibaren intihar oranlarda belirgin bir artış ya da azalış olmadığı ortaya çıkıyor. TÜİK rakamları ile Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamları aynı değil bunun sebebi ise TUIK krumunun kendisine has hesaplama yönteminden kaynaklanıyor. Fakat her iki veri de incelenince Türkiye'de intihar hızının diğer ülkelere oranla çok yüksek olmadığı ve belirgin bir artış da sergilemediği söylenebilir. İstatistikler Kaynakça' görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği